Spanska restauranger i Stockholm

Event & erbjudanden

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om spanska restauranger i Stockholm

Klassiska Spanien har blivit en viktig del av våra svenska folksjälar med sina härliga tapas, paellas och annat gott. Stockholm erbjuder även flera bra alternativ inom spansk mat och lite här och var runt staden kan du hitta spanska restauranger som tar dig tillbaka till din gamla Spanien resa som du vill återuppleva. Nedan ger vi några tips på spanska restauranger i Stockholm.

Mer om spansk mat

Spanien erbjuder ett klassiskt medelhavskök med alla klassiska ingredienser man kopplar till Medelhavet. Historiskt sätt är det många inkräktare som invaderat landet och det har även präglat matkulturen, bland annat har grekerna tagit med olivolja och oliver, Fenicierna tog med vin, Kelterna födde upp grisar och Araberna tog med sig ris. Till de klassiska spanska rätterna känner man oftast igen paella som är någon form av motsvarighet till svensk pyttipanna med en god mix av olika råvaror som man blandar efter egen smak och serverar tillsammans med ris. Förutom paella är även tapas en synonym med spansk mat och betyder egentligen att man blandar en stor variation av smårätter som man äter som middag eller under en längre period.

Arrangerar du event med spansk mat?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR