Sushi i Stockholm

Ljunggren - både klassisk & nytänkande sushi

Roppongi - klassiskt sushiställe på Kungsholmen

Hattori Sushi Devil - sushi med kvalitetsråvaror

Sushi Sho - Tokyo-känsla i Vasastan

Akki Sushi - omåttligt populär sushi

Lokal Izakaya - kombo av japanska & svenska smaker

Råkultur - prisbelönt skandinavisk sushi

Itamae Sushi & Izakaya - sushikedja med flera restauranger i stan

Sushi Koyama - Sthlms mest prisvärda sushi

Restaurangnyheter

Mer om sushi i Stockholm

Sushin har länge varit en favorit bland många stockholmare. Det fina är att det både är snabbt, enkelt och nyttigt. Man kan säga att den japanska matkulturen ersatte den klassiska snabbmaten på 90-talet. I Stockholm finns det en massa trevliga sushirestauranger. Dock verkar sushihypen ha lagt sig en aning jämfört med för 10 år sen och nu så smått ersatts med andra mattrender som t.ex. street food och mexikansk mat.

Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning och kombineras med andra ingredienser, vanligtvis fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Oftast äts det med tillbehör som wasabi, inlagd ingefära (gari) och japansk sojasås. Exempel på ingredienser är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis jätteräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki. Annat man kan ha i sin sushirätt är olika sorters kött, kyckling och grönsaker.

En vanlig missuppfattning är att sushi är liktydigt med rå fisk, vilket inte stämmer då rå fisk på japanska restauranger kallas sashimi.