Thailändska restauranger i Stockholm

Koh Phangan - en av Stockholms kändaste thai-restauranger

Waan Thai - traditionella thairätter i Vasastan

Thaiboat - thailändsk uteservering och båt sommartid

Thailändska Tigern - thailändsk restaurang och nattklubb

Nyheter

Kalender

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Thailändska restauranger i Stockholm

Thailand har en speciell plats i svenska hjärtan och även landets kännetecknande mat har blivit djupt uppskattat av många svenska och stockholmare. Nedan listar vi några av de mest populära inom thailändska restauranger i Stockholm.

Mer om det thailändska köket 

Att stockholmarna har blivit nästan överdrivet förtjusta i thailändsk matlagning är inte förvånande. Dels för att många svenskar och stockholmare har härliga minnen från en resa till Thailand, men främst beror det på de fantastiska kryddor och den passion som finns i det thailändska köket.

Det thailändska köket har dock hämtat mycket inspiration från sina grannar i Kina och Indien. Bland annat har man anammat stekning och fritering från det kinesiska köket och från Indien har man hämtat många kryddor. Att thailändsk mat förknippas mycket med hetta och starka kryddor kan vi skylla portugiserna för som tog med sig chili till landet på 1500-talet. Du bör dock känna till att det finns många rätter på thailändska restauranger som inte är kryddstarka utan snarare är milda. De vanligaste råvaror annars i det thailändska köket är fisk och skaldjur samt kött av olika slag. Till maten serveras vanligtvis ris eller nudlar.

Att äta thailändsk mat skiljer sig en hel del från vad vi är vana med i Sverige. I Thailand äter man vanligtvis flera olika förrätter och flera olika huvudrätter som man delar med sina bordsgrannar. På thailändska restauranger i Stockholm är dock vanligast att man äter enligt traditionell svensk stil. En annan stor skillnad mot våra svenska matvanor är att man inte använder någon kniv på varken thailändska restauranger eller hemma hos en thailändsk familj. Man använder istället sked och gaffel samt givetvis pinnar som också har blivit en synonym med asiatisk mat.

Det är som nämnts ovan extremt populärt bland svenskar och givetvis även stockholmare. Thailändska restauranger börjar bli lika vanligt som pizzerior och i vår värld där hälsa och mager mat blivit allt viktigare så har thailändska köket blivit både ett bra men även ett billigt alternativ.