Saltsjöbadens salta stänk

En vandring i Saltsjöbaden med Stockholmsguiden Stefan Maurbakken – den gröna guiden och VerdeVerde Travel. Saltsjöbaden ligger i Stockholms innerskärgård och resan ut med tåg från Henriksberg bjuder på underbara villaområden och vacker natur. Efter endast 30 minuter är du framme vid Saltsjöbadens salta stänk och havet.

Saltsjöbadens salta stänk

Saltsjöbadens historia

Saltsjöbaden har en anrik historia som inleddes 1889 när den kände finansmannen och politikern Knut A Wallenberg, chef för Stockholms Enskilda bank, köpte ett 890 hektar stort markområde av hovjägmästaren Herman af Petersens på Erstavik. Knut A Wallenberg var en visionär som ville att Saltsjöbaden skulle bli det fulländade rekreationsmålet för den moderna människan att återvända till under alla årstider.

Saltsjöbaden är med sitt läge vid havet, sina vackra arkitektritade villor och många kulturhistoriska miljöer, en unik pärla i storstadens närhet. Detta har genom åren lockat många konstnärer att bosätta sig här. Isaac Grünewald, Oscar Bergman och Sven X:et Erixon är några kända namn. Vandringen i Saltsjöbaden är på cirka 90 minuter, vilket ger dig en bra grund till egna besök. Stanna gärna kvar för lunch och ta tåget tillbaka när du vill. Med många bilder från förr.

Längd: 150 minuter

Priser
Vuxen: 200 kr

Saker att göra i Saltsjöbaden

Saltsjöbaden är en ort i vacker skärgårdsmiljö med mycket att erbjuda. Naturen runtomkring är speciell, då det kan vara svårt att tro att man bara befinner sig endast 20 minuter från Stockholms innerstad när du står vid det vidsträckta havet och andas in den friska luften. Här kan du uppleva vacker arkitektur, lokala smaker på trevliga restauranger och kaféer eller njuta av ett dopp i havet och mysiga skogspromenader. Gillar du att vara aktiv så hittar du Saltsjöbadens Golfklubb och Lawn Tennisklubb om du är sugen på att spela tennis. Saltsjöbaden bjuder på konst och spännande historier. På Saltsjöbadens Friluftsbad kan du bada året om. Här finns det separata badhus för herr och dambad, solterasser, bastu och vinterbad men även en sandstrand för alla.

Mer om Stefan Maurbakken

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Boka här

Information

Adress: Saltsjöbaden

Pris: 200 kr

Vad vill du göra?

Datum