Sandrine Berjonneau, Makrofoto.

Foto Sandrine Berjonneau

Makrofoto av Sandrine Berjonneau. Tillsammans med Ikebana International Stockholm.

 

Sandrine Berjonneau, fransk fotograf född i Bouaké, Elfenbenskusten, blev förälskad i makrofotografering vid första ögonkastet. Att kunna fånga de oändliga detaljerna i en hittills osynlig värld får henne att känna sig som en förtjust utforskare av nya planeter.

Ibland från baksidan av sin egen trädgård, och ibland nedsänkt i ett avlägset fält, jagar hon fjärilar, bin och blommor och försöker “tämja” dem för att avslöja deras skönhet. Hon strävar efter att göra dem mer mänskliga för våra ögon och undviker starkt att objektifiera dem. Sandrine retuscherar inte sina bilder, det betraktaren ser är precis vad hon upptäckte i naturen. Ljuset är i huvudsak naturligt, ibland omringar hon blommorna med en svart tygbakgrund för att bättre framhäva deras färger.

Sandrine utmärker sig på att förmedla känslorna i detta mikroskopiska hemliga universum och lyckas samtidigt öka vår medvetenhet om denna osynliga värld och dess bräcklighet.

Ikebana International Stockholm föreningen ackompanjerar fotoutställningen med sina Ikebana konstverk.

Utställningen pågår 9 APRIL – 30 APRIL

Taggar:AprilFamiljeaktiviteterFotoFri entréFritt inträdeHornsgatanJapansk kulturKonstKonstvandringNaturSödermalmStockholmUtställningVår

Information

Adress: Hornsgatan 36A / Mariatorget

Datum:
9 april 2022 - 12:00

Vad vill du göra?

Datum