Sånglärke-vandring på Ladugårdsgärde

Varje vår kommer de drillande sånglärkorna tillbaka till Ladugårdsgärde. Hur hör de ihop med Gärdets kungliga historia? Och varför väljer dessa rara fåglar en plats mitt i staden som tillflyktsort?

Under sånglärke-vandringen svarar vi på frågor och berättar om denna fina skatt, som vi har i vår närnatur. Vandringen bjuder på sköna naturupplevelser, med ängsmark, hästhagar, fornlämningar och gamla träd.

Ladugårdsgärde ligger i Nationalstadsparken, världens första Nationalstadspark, vi berättar och gläds åt att ha detta skyddade område mitt i huvudstaden!

Vandringen inleds vid Livsröset på Ladugårdsgärde, där vi lägger en sten för de hotade sånglärkorna och andra hotade djur och växter i vår biologiska mångfald.

Vi utforskar Stockholms historia under promenaden på Ladugårdsgärde och Kaknäs ängar. Kungar, bönder, soldater, djur och natur, och sånglärkor!

Våra sånglärke-vandringar ges under sånglärkornas hela häckningsperiod under sommarhalvåret: i april, maj, juni och juli. Varje vandring ger sin unika upplevelse! I april väcks vårkänslorna av de efterlängtade sånglärkorna som kommit tillbaks till Ladugårdsgärde. I maj och juni blandas sånglärkornas röster med taltrastarnas och näktergalens variationsrika sång. Och i juli hoppas vi få se föräldrarna med sina ungar!

Vandringen går upp till de vackra Kaknäs ängar, där vi avslutar med en ekologisk vegansk fika dukad med riktigt porslin.

Sånglärka på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Boka här
Taggar:Djur & naturDjurgårdenGärdetHistoriaNaturupplevelserNaturvandringStadsvandringarStockholm

Information

Pris: 195 kr

Datum:
17 april 2021 - 14:3028 maj 2021 - 14:3018 juni 2021 - 14:3017 juli 2021 - 14:30

Vad vill du göra?

Datum