Segling i skärgården: Upptäck Stockholms vrak

Skärgården från Stockholm till Vaxholm här beströdd med vrak från olika tider och alla med sin speciella historia. Tillsammans med Marinarkeolgiska sällskapet arrangerar Briggen Tre Kronor en heldagssegling med guide där du får både prova på att segla ett äkta segelfartyg och få höra de spännande historierna om de olika vraken längs rutten. Förhoppningsvis kan vi även få höra det allra senaste från dykningarna kring vraken i Oxdjupet.

Om vrakseglingen

Guide ombord är Lotta Mejsholm från Marinarkeologiska sällskapet.

Lunch och två fika ingår i priset. Briggen Tre Kronor af Stockholm byggdes på Skeppsholmen och sjösattes 2005. De som byggde henne var professionella skeppstimmermän så i allt väsentligt är hon en autentisk representant för de handelsbriggar som trafikerade våra farvatten för 150 år sedan. Hon seglas också på precis samma sätt, med hjälp av vinden och den egna handkraften.

Besättningen består av befarna sjömän med lång erfarenhet från att segla Tre Kronor af Stockholm och liknande fartyg och visar och berättar gärna hur riggen och seglen fungerar.

Vill du själv vara med och känna hur det är att hantera seglen eller kanske ”dreja en spak” så finns det även tillfälle till det. Man behöver inte ha några som helst förkunskaper. Besättningen visar och berättar så att alla kan delta.

Bra att tänka på

Klä dig varmt. Det är alltid lite kallare på sjön än man tror. Vindtäta kläder och gärna flera lager av tunna kläder under gör att du håller värmen bättre. Tag med en extra tröja också. Det finns gott om plats ombord för en ryggsäck. En sjal eller tunn halsduk bevarar värmen innanför kläderna och en tunn mössa värmer om solen går i moln.

Pris & tider

Vuxna: 1 650 kr

Barn: 1 200 kr

Adress: Örlogsvägen 11 på Kastellholmen

Avgångstid: 10.00

Åter vid kaj: 17.00

Datum:

1 oktober
2 oktober
3 oktober

Boka här

Information

Adress: Kastellholmen

Pris: 1650 kr

Datum:
1 oktober 2021 - 10:002 oktober 2021 - 10:003 oktober 2021 - 10:00

Vad vill du göra?

Datum