Ocean Bus – upptäck Stockholm med amfibiebuss

Ocean bus är en perfekt aktivitet för familjen eller dig som älskar Stockholms historia samt dess vackra vyer. Se till att ta med kameran, under resan kommer du häpnas över alla vackra utsikter. När alla är ombord sätter bussen kurs mot Dramaten. Din guide ger en kort introduktion om bussen innan fokus skiftas till sevärdheterna. Efter Dramaten, åker bussen längs den trendiga Birger Jarlsgatan och förbi Stureplan – Stockholms nattklubbsmecka. Fortsätt till Kungliga Biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik sedan av på Karlavägen som leder till det vackra kvarteret Östermalm.

Priser & boka Ocean Bus

Vuxen: 295 kr

Bussen avgår de flesta dagar, du kan se tid, datum samt boka din plats HÄR

Museum, ambassader & kunglig mark

Förr i tiden var detta Stockholms fattigkvarter men idag är det ett av de mest exklusiva bostadsområdena i Sverige. Kör förbi historiska museet och fortsätt mot diplomatstaden. Här ser du de flesta av Stockholms ambassader och vackra villor som vetter mot vattnet. Bussen kommer sedan fram till Djurgården som har varit kunglig mark sedan 1400-talet. Se Gärdet som en gång var ett militärt övningsfält och som har de högsta byggnaderna i Stockholm.

Var avgår Ocean bus?

Bussen avgår från Strömgatan 3 som ligger mitt i centrala Stockholm, mellan Kungsträdgården och Kungliga slottet i Gamla Stan. Närmsta tunnelbanestation är Kungsträdgården men du kan även promenera från T-Centralen eller Gamla Stan. Bussen kommer sen tillbaka till samma plats.

Ocean Bus

Vanliga frågor om Ocean bus

Kör bussen när det regnar?

Ja, bussen kör i alla väder. Det finns skydd för regn och vind så du behöver inte vara orolig för att bli blöt.

Är bussen anpassade för handikappade?

Nej, men om det behövs så hjälper besättningen till som stöd och hjälp. Rullstol kan du låsa fast vid start- och stopp på Strömgatan.

Kan man ta med barnvagn?

Nej, men du kan låsa fast barnvagnen vid start och stopp på Strömgatan.

Är det säkert?

Ja, alla platser är utrustade med säkerhetsbälten och det finns flytvästar för både barn och vuxna.

Mer om Ocean Bus

Ocean Bus är ett svenskt sightseeingföretag som finns i både Stockholm och Göteborg. Företaget grundades 2013 och var då först i Skandinavien att erbjuda sightseeing med amfibiebuss. Jungfrufärden gjordes i Stockholm på Kungliga Djurgården i augusti 2014.

Bussarna har högt säkerhetstänk och uppfyller alla säkerhetskrav för denna typ av fordon. En resa med Ocean Bus betyder en unik upplevelse som kommer uppskattas av hela familjen och blir ett minne för livet för många människor.

Amfibiebussen byter land till vatten

Ocean bus byter land till vatten. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det roliga börjar, det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och kamera och förbered dig för fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet vindrutan. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuter av segling på vattnet ger guiden dig ytterligare information om hur amfibiebussen fungerar. Du får även höra historien om kungliga ön Djurgården.

Sightseeing med Ocean Bus

Passera Vasamuseet och Sveriges äldsta tivoli Gröna Lund. Det är dags att ta fram kameran inför vykortsutsikten av Stockholm. Framför dig ligger Gamla stans vackra fasader där byggnaderna daterar tillbaka till 1500-talet. I mitten ser du Tyska kyrkan och Stockholms stadshus, Stockholms kändaste symbol med dess tre förgyllda kronor. Segla längs kajen på Södermalm, den största av Stockholms 14 öar. En gång i tiden var detta arbetarkvarter men idag anses det vara ett av de coolaste områdena i världen. Kryssa runt ön Skeppsholmen och få en fantastisk utsikt över det kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se fullriggaren Af Chapman från 1800-talet som ligger förtöjd på Skeppsholmen som förr var Stockholms örlogsbas.

Stockholms historia under turen

Lär dig om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är idag. Hör hur ett av de fattigaste länderna i Europa blev en blomstrande industrination med en huvudstad som anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö driver friskt rent vatten in i Östersjön. Om du är törstig kan du dricka vatten här. Kaptenen fokuserar noggrant och styr fartyget under Skeppsholmsbron som går mellan Blasieholmen och Skeppsholmen. Strömmen kan vara stark under våren när isen fortfarande smälter. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i Skandinavien. Passera fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump.

Det är dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs tillbaka på land. Bussen kränger till lite när framhjulen träffar rampen. Färdas sedan tillbaka till utgångspunkten och kör förbi platsen där det psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet myntades. Passera den äldsta byggnaden i stan och även den äldsta parken, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsamman med den sjungande kaptenen.

Boka här

Information

Adress: Strömgatan 3

Pris: 295 kr

Vad vill du göra?

Datum