Skogsbad med kurortshistoria på Djurgården

En skön höstdag går vi genom Djurgårdens kurortshistoriska landskap, där människor har badat kropp och själ i många hundra år, med Djurgårdsguide och idéhistoriker Jenny Rosen. Detta är en vandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i, där vi får en rofylld skogsupplevelse i hösten! I skogen möter vår skogsbadsguide, Helena Johard från Embraced by the Forest.

Att skogsbada är att bada sina sinnen i det välmående som naturen ger oss. Med en skogsbadsguide bjuds du in till din inre stund och naturkontakt. Skogsbad sänker puls, blodtryck och stresshormoner, stärker vårt immunförsvar och gör oss glada.

Helena leder mjukt och varmt ett skogsbad i den höstglada skogen, som bjuder på sin färgprakt. Skogen stillar tanken och öppnar sinnena för här och nu. Hur doftar skogen om hösten, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni och ekologisk fika. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Sedan vandrar vi stilla tillsammans ut ur skogen.

Boka här
Taggar:DjurgårdenMeditationNaturupplevelserSeptemberStockholm

Information

Pris: 450 kr

Datum:
19 september 2020 - 13:00

Vad vill du göra?

Datum