Upptäck världsarvet Skogskyrkogården

Skogskyrkogården – världsarvet, en stadsvandring på en plats av sällsam skönhet och poesi.

En vandring i ett unikt landskapsrum. Varför byggdes kyrkogården just här? Vi vandrar bland sagolika kapell, grekiska kolonner och funktionalism och höga träd. Låt dig fascineras av de höga furorna och det vackra ljuset som tränger in mellan grenar och träd samtidigt som du kan läsa på gravstenar, som bland annat Greta Garbos och fantisera om alla dessa livsöden. Ta även en titt i Skogskyrkokapellet och hör mer om katten Ville (Gunnar).

Priser

Vuxen: 245 kr

Senior: 195 kr

Barn & ungdom: 0 kr

Skogskyrkogården

Mer om vandringen på Skogskyrkogården

En stadsvandring i gröna landskap, där vi möter arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och deras mästerverk i ett unikt landskapsrum med arkitektur och sinnrik konst som har en plats på Unescos världsarvslista sedan 1994. Skogskyrkogården anlades på en tallbevuxen rullstensås och är en plats av sällsam skönhet och poesi. Här genomförs fler än 2 000 begravningsceremonier årligen. Under vandringen ser du bland annat Almhöjden, Sju brunnars stig och Uppståndelsekapellet.

Missa inte stadsvandringen skogskyrkogården – världsarvet!

Ingår: Auktoriserad guide i 1h30 min.

Gruppbokning

Är ni en större grupp som vill boka denna tur? Då kan ni få en helt egen dag med guiden. Fyll i formuläret nedan med önskemål om dag.

Priser gruppbokning
Upp till 20 personer: 2600 kr ex moms
Upp till 40 personer: 5200 kr ex moms

Ingår: Auktoriserad guide 1 h 30 min.

Boka din gruppvandring

* detta är en preliminärbokning. Leverantören kommer kort efter du skickat in formuläret bekräfta din bokning.


Mer om Skogskyrkogårdens natur & historia

Skogskyrkogården är inte bara en begravningsplats, det är även en plats som myllrar av liv. Redan i entrén till Skogskyrkogården möts du av ett vackert landskap. Inga gravar syns, utan de finns istället inne i skogen. I motsats till andra samtida kyrkogårdar är gravarna små, ingen grav skulle nämligen vara större än någon annan för att visa att alla människor är lika inför döden.

Här hittar du ett rikt djurliv, bli inte överraskad om du ser både ekorrar och rävar. Fågelskådare kan se häckande duvhök, stenknäck och duvhök. Tallar finns det gott om i Skogskyrkogårdens gravkvarter, närmare 10.000 stycken och de flesta är dessutom över 200 år gamla. Gunnar Asplunds vackra ekonomibyggnad från 1923 ger plats åt Visitors Center för världsarvet Skogskyrkogården. Här finns en utställning, turistinformation, butik och utomhuskafé med fri entré. Läs mer om  Skogskyrkogården

Mer om Stefan Maurbakken

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm. 

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Boka här

Information

Adress: Skogskyrkogården

Pris: 245 kr

Vad vill du göra?

Datum