Vad händer på Södermalm

Håll koll och få tips på vad som händer på en av Stockholms mest populära stadsdelar.

Aktuellt på Södermalm

Håll koll på vad som händer på idag, i veckan eller på specifikt datum

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa

Aktiviteter på Södermalm

Hitta roliga aktiviteter som du kan uppleva med vänner, familj och andra nära och kära

Södermalms spöken

Upptäck Södermalms historia och träffa häxdoktorer, bödlar, häxor och andra karaktärer som kopplas till Söder.

Läs mer

Sup & samlevnad

Häng med till en tid då man avrättade människor öppet på gatan och spriten flödade på gatorna. En historisk stadsvandring.

Läs mer

Hotell & boende på Södermalm

Hitta ett bra boende på Söder där du har nära till alla evenemang och aktiviteter

M/S Birger Jarl

Hotellbåt vid Slussen och nära till Gamla Stan. På båten hittar du bar, restaurang och härliga vyer över inloppet från Östersjön.

Läs mer

Clarion Hotel

Vid Skanstull hittar du populära Clarion Hotel. På hotellet finns uteservering, trendig restaurang och du har nära till shopping, krogar och annat att upptäcka.

Läs mer

Områden på Södermalm

Populära platser att besöka.

Hornstull

Här hittar du krogar, restauranger och liv. Populär mötesplats för många stockholmare.

Läs mer

Eriksdalsbadet

Populärt sommarbad för framförallt familjer. Här har du även nära till Årstaviken där det finns utegym, serveringar och framförallt ett trevligt promenadstråk.

Läs mer

Medborgarplatsen

Söders kanske populäraste mötesplats. Här hittar du massor av krogar och restauranger, saluhall, bio och annat kul att göra.

Läs mer

Tantolunden

Populär park vid Hornstull. Hit kommer många stockholmare varma sommardagar för att umgås med nära och kära. I parken finns bland annat minigolf, uteserveringar, strand och andra trevligheter.

Läs mer

Mer om Södermalm

Södermalm eller ”Söder” som platsen även kallas är en stadsdel som tillhör Stockholms innerstad och erbjuder många populära platser att besöka både när det gäller stockholmare samt turister. Rent geografiskt har Södermalm en intressant historia där stadsdelen var en ö under vikingatiden men har under årens lopp och i samband med landhöjningar tappat sin status som ö då den växte ihop med landområdena söder om stadsdelen. Men när Hammarbykanalen byggdes på 1930-talet så återfick stadsdelen sin titel som ö.

Populära områden

Som tidigare nämnt har Södermalm flertalet populära områden att besöka som bland annat Hornstull, Medborgarplatsen och Slussen. Kring dessa områden finns flertalet krogar, restauranger, shoppinggallerior och andra sevärdheter.

Hornstull

Hornstull ligger mellan Västerbron och Liljeholmsbron längs med tunnelbanans röda linje och med sin grönska kring området är Hornstull ett väldigt populärt område att besöka främst sommartid. Om du är vid Hornstull så passa på att besöka grönområdena och parkerna vid Tantolunden och Långholmen som erbjuder alltifrån bad, strandhäng och minigolf (Tantolunden) till ett gammalt klassiskt svenskt fängelse (Långholmen).

Medborgarplatsen

Södermalms populäraste och även en av Stockholms populäraste mötesplatser hittar du vid Medborgarplatsen som ligger längs tunnelbanans gröna linje. Torget vid Medborgarplatsen kryllar av uteserveringar och människor sommartid och även runtomkring torget hittar du flertalet restauranger, krogar, hotell och affärer som du kan uppleva.

Slussen

Om du tar en liten kort promenad längs Götgatsbacken från Medborgarplatsen så kommer du tillslut till Slussen (tar ca 5 min att gå). Slussen är en av Södermalms vanligaste mötesplatser med sitt torg utanför tunnelbanan med även sin närhet till Götgatsbacken som kryllar av affärer, restauranger, barer och caféer. Från Slussen är det även bara en kort promenad till Gamla Stan samt färjan som tar dig snabbt över till Djurgården och Gröna Lund.

Shopping

Södermalm är inte känt som något shoppingdistrikt även om det finns en hel del affärer och mindre gallerior. För dig som vill shoppa något kul och trendigt på stadsdelen så rekommenderar vi att promenera runt på Södermalms gator och titta in i de mindre butiker som dyker upp. Götgatsbacken är sannolikt Södermalms bästa shoppingområde där du både hittar mindre mysiga butiker men du hittar även Brunogallerian som har flera större populära kedjor. Götgatsbacken hittar du mellan Slussen och Medborgarplatsen, det går lika bra att stanna vid båda tunnelbanestationerna.

Restauranger och barer

Södermalm är känt för sitt rika krogliv dit tusentals stockholmare söker sig på helgerna. Framförallt på och runt Medborgarplatsen hittar du flera populära barer och även nattklubbar. På sommartid lockas även många till de härliga uteserveringarna runt Medborgarplatsen. En kort promenad från Medborgarplatsen ligger Skatteskrapan där du kan ta hissen upp till högsta våningen och njuta av en av Stockholms bästa utsikter samtidigt som du tar ett glas vin eller en öl.

Förutom Medborgarplatsen är Hornstull ett populärt alternativ för dig som söker efter god mat och härlig stämning. Dels är Hornhuset populärt med sina tre våningar med restauranger, men även om du söker dig ner längs vattnet så hittar du flera restauranger med olika koncept. Längs med vattnet kan du även besöka Hornstulls Strand som lockar mycket folk sommartid med restauranger och food trucks.

Mer om restauranger på Södermalm

Södermalm är en av Stockholms mest levande stadsdelar med ett stort utbud av  barer, pubar och restauranger som passar de flesta smaklökar. De flesta restaurangerna är koncentrerade runt Medborgarplatsen och Hornstull som är två av Södermalms mest välbesökta områden. Förutom en stor variation av mat från världens alla hörn så hittar du även mat i alla prisklasser. Missa inte heller att besöka saluhallen vid Medborgarplatsen där du både kan köpa hem färska råvaror och ta ett glas vin och provsmaka mat högsta kvalité.

Efter restaurangbesöket finns det massor av nöjen i form av partyteaterkonserter. Framförallt efter jobbet är det många som söker sig till Södermalm för en afterwork. Från Södermalm är det även gångavstånd till Gamla StanStockholm City och Kungsholmen.