Vad händer i Tantolunden

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Tantolunden

Tantolunden är en av Stockholms mest uppskattade parker att besöka och ligger på Södermalm, en kort promenad från Hornstulls tunnelbanestation. Parken kallas oftast för Tanto. Här kan du bland annat ha picknick tillsammans med vänner, spela minigolf, ta något gott att äta eller dricka på någon av uteserveringarna som ligger i och runt parken eller bada vid stranden som ligger i anslutning till parken. Tantolunden är även känt för sitt koloniområde som ligger precis intill själva parken.

Du tar dig enklast till Tanto via tunnelbanans röda linje till Hornstull som bara ligger några hundra meter från parken. Det går även flera bussar förbi Hornstull.

Restauranger och barer

I och runt Tantolunden hittar du flera alternativ inom bar och restaurang för den hungriga eller törstiga. Mitt i parken hittar du den gula villan som heter Bara Ute vars uteservering är en perfekt plats att äta eller dricka på under en solig dag. Intill Bara Ute ligger även hamnkrogen Loopen vars brygga är en populär plats att hänga på under sommaren. Där kan du njuta av Stockholms båttrafik samtidigt som du äter och dricker något gott.

Saker att göra i parken

Förutom alla trevliga restauranger i området finns det flera andra saker att hitta på i parken. Bland annat finns det en minigolfbana mitt i parken som bland annat anordnat VM i minigolf. Dessutom finns en badstrand där personer i alla åldrar kan sola och bada. En liten bit bort ligger Drakensbergsparken där det finns både fotbollsplan och lekpark för barnen. En perfekt plats för familjeaktiviteter.