Vad händer i Hornstull

Aktuellt i Hornstull

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa
just nu hittar vi inga evenemang inom denna kategori.

Mer om Hornstull

Hornstull är ett område på Södermalm i Stockholm som har blivit en populär plats att besöka för den hungriga som söker restauranger eller för soldyrkaren som vill besöka parken Tanto, som ligger några hundra meter från Hornstulls tunnelbanestastion. Förutom ett stort utbud av restauranger och barer så ligger området nära de fridfulla öarna Långholmen och Reimersholme som är två populära platser att besöka sommartid och med sin närhet till vattnet är det lätt att förstå varför Hornstull är så populärt att besöka.

Hornstull ligger på tunnelbanans röda linje mellan Liljeholmen och Zinkensdamm och förutom tunnelbana så passerar flertalet bussar stationen/området.

Restauranger och barer

Hornstull erbjuder ett stort utbud utav restauranger och barer. En av de mer populära är Judith och Bertil som specialiserar sig på att göra goda drinkar. På Judith och Bertil väljer du nämligen ingredienserna själv och så gör bartendern en drink åt dig. Bland restauranger är Hornhuset ett populärt alternativ där du har 3 våningar med restauranger av olika slag och högst upp hittar du en takterass som bjuder på en härlig utsikt över Hornstull. Du kan även spana in artisten Petters hamburgerbar ”Käk” där du bland annat kan äta en ”Håll käften burgare”.

Uteserveringar

Med sin närhet till vattnet och härliga parker är det inte svårt att hitta uteserveringar i Hornstull. I parken Tantolunden (Tanto) finns bland annat Bara Ute som serverar alltifrån hamburgare, sallader och iskalla drycker. För dig som vill ha närhet till vattnet ligger Loopen ett stenkast från Tanto. Loopen är en hamnkrog där du sitter och tittar ut över båttrafiken samtidigt som du njuter av mat och en kall dryck. Vid Västerbron ligger Lasse i Parken som är en mysig uteservering i parkmiljö där du kan äta och dricka gott samt under sommarhalvåret kan du även se olika spelningar och uppträdanden på deras scen.

Parker och grönområden

Kring Hornstull ligger fler grönområden och parker du kan umgås med vänner och ta det lugnt. Den största parken är Tantolunden dit människor vallfärdar sommartid för att dyrka solen, ha picknick, spela brännboll eller minigolf, bada eller sitta på någon av de uteserveringar som finns runt parken. För den träningsmotiverade finns även ett utegym mitt i parken och för familjen finns det gott om lekmöjligheter för barnen.

På andra sidan Hornstull vid fästet till Västerbron ligger ön Långholmen där du både kan uppleva historia men även sola och bada. På ön ligger det gamla Långholmsfängelset som är ett populärt turistmål och där du får en djupare insyn i hur det var att sitta i fängelset i Stockholm under 1900-talet. Intill fängelset ligger även Långholmsbadet som är en av Stockholms populäraste badstränder dit massor av människor tar sommartid.