Vad händer på Medborgarplatsen

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Medborgarplatsen

I hjärtat av Södermalm hittar Medborgarplatsen och där finnar du otaliga krogar och nattklubbar, framförallt om du svänger upp för Götgatsbacken så ligger barerna vägg i vägg.

För Stockholmare som gillar att kategorisera människor så brukar man säga att på Södermalm eller Medborgarplatsen i detta fall träffas glada studenter, och medel Svenssons för att ha kul och festa, medan på Stureplan träffas de som trivs i det lyxiga och glamorösa livet. Huruvida detta är sant lämnar vi osagt men det är en vanlig kategorisering av de två platserna. Bland de mer kända ställen hittar vi Göta Källare, Ett ställe Södermalm och Scandic Malmen.

Uteserveringar

Torget vid Medborgarplatsen lockat även många människor som bara vill sitta ner och titta på människor, på sommaren lockas många stockholmare till torgets uteserveringar för att njuta av solen.

Kommunikation

Medborgarplatsen ligger längs gröna tunnelbanelinjen mellan Skanstull och Slussen. Du kan även ta dig hit via pendeltåg till Stockholm södra, därifrån tar det bara några minuter att promenera.

Shopping

Intilliggande torget och populära Götgatsbacken erbjuder en del shoppingmöjligheter. Om du följer Götgatsbacken mot Slussen hittar du bland annat Brunogallerian med flera affärer. Om du vandrar åt andra hållet mot Skanstull så hittar du Skrapan som rymmer både butiker, café och serveringar.

Barer och pubar

Den populäraste orsaken att besöka Medborgarplatsen är för att uppleva krogarna i området. Under sommaren vallfärdar människor dit för områdets uteserveringar, men även under andra delar av året finns massor av barer och pubar att besöka.

Restauranger

Som tidigare nämnts erbjuder området mängder av korgar att besöka och detta innebär att det även finns restauranger där du kan få en god matbit. Missa inte heller saluhallen intill torget där du kan handla och äta färska råvaror med högkvalité.