Öka ditt välmående

Här tipsar vi om olika event som hjälper dig hantera stress, hitta glädje och må bra.

Vad vill du göra?

Datum

Hur mår man bra?

Det finns många olika saker man kan göra för att må bra, och vad som fungerar för en person kan vara annorlunda för någon annan. Här är några allmänna råd för att förbättra din mentala hälsa:

Upprätthåll en hälsosam livsstil: Ät hälsosamt, motionera regelbundet, sov tillräckligt och undvik tobak och för mycket alkohol.

Skapa och upprätthåll positiva relationer: Omgiv dig med människor som du trivs med och som stöttar dig.

Ha ett positivt synsätt: Försök att se det positiva i svåra situationer och fokusera på det du är tacksam för.

Gör något du tycker om: Hitta aktiviteter som du tycker om och gör dem regelbundet, det kan vara träning, konst, musik eller att läsa.

Lär dig hantera stress: Lär dig tekniker för att hantera stress, såsom meditation, yoga eller avslappning.

Sök professionell hjälp om det behövs: Om du känner dig orolig eller ledsen under en längre tid, eller om du har svårt att hantera vardagliga utmaningar, kan det vara bra att söka professionell hjälp.

Var snäll mot dig själv: Var snäll och omtänksam mot dig själv och ge dig själv tillåtelse att ta tid för dig själv och vila.

Hur hanterar man stress på bästa sätt?

Det finns många olika sätt att hantera stress, och vad som fungerar bäst kan variera från person till person. Här är några allmänna råd för att hantera stress:

Identifiera orsakerna till din stress: Försök att identifiera vad som orsakar din stress och undvik eller minimera dessa utlösande faktorer om möjligt.

Lär dig tekniker för avslappning: olika tekniker som yoga, meditation, avslappning eller progressive muscle relaxation kan hjälpa dig att koppla av och minska stressnivån.

Träna regelbundet: regelbunden motion hjälper till att släppa ut negativa känslor och frigöra endorfiner, det kan också hjälpa till att förbättra sömnen.

Få tillräckligt med sömn: Sömnbrist kan förvärra stress, se till att du får tillräckligt med sömn varje natt.

Skapa en balans mellan arbete och fritid: Se till att du har tillräckligt med tid för avkoppling och för att göra saker du tycker om.

Prata med någon: Prata med en vän, familjemedlem eller en professionell om det som orsakar din stress, det kan hjälpa till att få perspektiv och råd.

Använd humor och le: Humor och skratt kan hjälpa till att minska stressnivån och förbättra ditt välbefinnande.

Ta hand om dig själv: Var noga med att äta hälsosamt, undvik för mycket alkohol och tobak, och se till att du får tillräckligt med motion och sömn.

Arrangerar du event inom välmående?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR