Spionen Karin Lannby – En ljudpromenad

Efter några turbulenta år på kontinenten återvänder 22-åriga Karin Lannby – poet, skådespelare och journalist – till Stockholm. Väl hemma blir hon inlagd på Långbro mentalsjukhus och gör flera försök att fly innan hon blir utskriven sex månader senare. Året är 1938.

Året efter, 1939, bryter andra världskriget ut i Europa. Sverige förhåller sig neutralt och Stockholm blir därför en central plats för spioner. Det kryllar av tyska, ryska, brittiska och amerikanska agenter som infiltrerar alla samhällsskikt. En av de mest framgångsrika svenska kontraspionerna går under kodnamnet Annette. Hennes riktiga namn är Karin Lannby.

I appen Promenad och ljudupplevelsen Spionen Karin Lannby – en ljudpromenad, färdas vi tillbaka till Stockholm under krigsåren och får höra den spännande historien om en av Sveriges få kvinnliga spioner som undkom. Med hjälp av GPS-punkter där text och musik spelas upp med ett tredimensionellt ljud, får lyssnaren gå längs Stockholms gator i Karin Lannbys fotspår. Den upplevelsen i kombination med platserna skapar en otrolig närvarokänsla.

Promenadtid: Ca 60 minuter
Längd: Ca 2,5 km
Pris: 129 SEK

Läs mer om upplevelsen här

Boka här

Information

Adress: Östermalmstorg, Vid Saluhallens entré

Boka: Läs mer om Spionen Karin Lannby - En ljudpromenad

Pris: 129 kr

Vad vill du göra?

Datum