Spökvandring för barn

Följ med in i Gamla stans medeltida gränder och hör berättelser om spöken och mysterier. Berättelserna framförs av en erfaren spökguide med stor inlevelse som barnen kommer älska. Under spökvandringen kommer ni bland annat höra om Vita Frun och skrämmande historier om katten Måns och medeltida mysterier. Ni träffar en pestläkare, ser kanonkulan i väggen och hör om minnet i Kåkbrinken. Dessutom gör ni en önskan vid järnpojken (stans minsta staty) och barnen får lära sig en magisk ramsa som trollar fram chokladpengar.

OBS! Denna tur har utgått. Vi kan tipsa om denna spökvandring som också passar bra för barn och familjer: Spökvandring och historisk rundtur i Gamla Stan

Spökvandring för barn (4)

Ingår:

Guide i medeltida kostym

Spökhistorier från platserna ni besöker

Vandring i Gamla stans gränder.

Turens tid är ca 60 min.

Tider & mötesplats

Lördagar: kl 16.00

Mötesplats är centralt i Gamla stan. Exakt adress fås vid bokning.

Priser & erbjudanden

Ordinarie pris (bokas minst 2 dagar innan tur): 200 kr / person

Familjerabatt (upp till 5 personer): 600 kr

Tidig bokning erbjudande (bokas minst 7 dagar innan tur): 140 kr / person

*samma pris för barn och vuxna.

Mer om spökvandring för barn i Gamla Stan

Gamla Stan som grundades redan på 1200-talet erbjuder många spännande gränder, platser och landmärken. Här gömmer sig många spännande historier om personer och platser som kom att spela en viktig roll i samhället då och i vissa fall även hur vi lever våra liv idag. Bland karaktärerna finns kungamördare, pestläkare och andra mytomspunna personer. Under en spökvandring får du bekanta dig med de personer som sprungit i Gamla Stans historiska gränder.

Mer om Gamla stan

Fram till år 1980 kallades Gamla stan för ”Staden mellan broarna” och är nu en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor. Det var här som Stockholm grundades så tidigt som år 1252. Under flera hundratals år var det i stort sätt bara här staden fanns. De äldsta kända bevarade gatunamnen i Stockholm och Gamla stan är Köpmangatan, omnämnd första gången 1323 och Skomakargatan några år senare. Från 1400-talet finns namn som Stortorget, Kornhamn, Slottsbacken och Järntorget.

Se & göra i Gamla stan

Hela Gamla Stan och intilliggande Riddarholmen är som ett levande och promenadvänligt museum fyllt av sevärdheter. Här finns alltid mycket att se och göra, allt från attraktioner, vackra kyrkor (ex. Storkyrkan), restauranger, caféer, barer, shopping och museer (ex. Livrustkammaren) Mitt i Gamla Stan ligger Stortorget som är Stockholms äldsta torg. Staden är populär för den som söker konsthantverk och souvenirer. De smala kullerstensgränderna med hus i olika nyanser har gett Gamla Stan den unika karaktären.

Störst av stadsdelens alla attraktioner är Kungliga slottet som dessutom är ett av världens största slott med över 600 rum och det tog nästan 100 år innan den var helt färdigbyggd. Den består egentligen av två halvor, den manliga och den kvinnliga och den är  byggd med ett tema för varje sida vilket förklarar mycket av det man ser längs fasaderna. Slottet består av fem museer och är officiellt residens för Sveriges statschef och det är här som kungen tar emot nya ambassadörer till Sverige. Det är också vid det Kungliga slottets yttre borggård som vaktavlösningen sker varje dag året runt.

Mer om spökguiden

Denna vandring arrangeras av Promenadteatern som sedan 2002 spridit spänning och intressanta historier på Stockholms gator. En guide / berättare möter upp er och med sina tidsanpassade kläder och inlevelse dras du med i historierna som gömmer sig bakom husens fasader. Förvänta dig ett och annat bus under vandringen.

Information

Adress: Mötesplats fås vid bokning

Pris: fr 190 kr

Vad vill du göra?

Datum