Stadsvandring i Gamla stan – granne med kungen

Guidad stadsvandring och promenad i Gamla stan. Upptäck “nya” gränder och beundra fina 1400-talshus och ståtliga 1600-talspalats. Titta på ankarslut, skvallerspeglar, sättningar och utkragningar. Lyssna till berättelser och anekdoter om stadens historia.

Stadsvandring Gamla stan1

Händer under stadsvandringen

Beundra statyn av Gustav Vasa i Riddarhusets trädgård, titta på Riddarhusets dekorationer och fascineras av husens sättningar längs Munkbron. Du ser privatpalats och överdådiga dekorationer vid dörrar och portaler. Vad är Gamla stan byggt på? Vad är Gamla stan känt för? Vilka bor i Gamla stan? Lyssna till berättelser från förr och känn historiens vingslag. Varför ser Stockholms slott ut som det gör, varför byggdes det och varför just där?

Gatorna i Gamla stan är smala och har kullersten. De flesta husen i Gamla stan byggdes på 1600- och 1700-talen, men många byggdes ovanpå medeltida grunder. Den äldsta byggnaden här är Storkyrkan från början av 1300-talet. Men Gamla stan är fortfarande en levande stadsdel. Här bor drygt 3000 personer och långt fler arbetar här. Här finns förstås skolor och daghem men bara två affärer som säljer livsmedel och få gröna ytor. Hur många träd hittar du? Utbudet på restauranger, caféer och butiker är enormt. Ge dig tid att uppleva mer än bara Stortorget och Västerlånggatan. Det är först när du går in i de smala gränderna som du upplever den genuina atmosfären.

Pris

Vuxen: 245 kr

Senior: 195 kr

Barn & ungdom: 0 kr

Boka här

Information

Adress: Gamla stan

Pris: 245 kr

Vad vill du göra?

Datum