Vad händer i Stockholm

Stadsvandring Kungsholmen

Stadsvandring på Kungsholmen – Murarnas mästare

Murarnas mästare är en hyllning till Ragnar Östberg och hans livsverk – Stockholms Stadshus. Som byggnadsverk innehåller det mängder av intressanta detaljer och överraskningar.

Vi går runt anläggningen, in på borggården samt ner till delar av trädgården. Vi besöker också Kungsklippan, ser Kungsholmens kyrka från utsidan och avslutar vandringen vid Piperska murens trädgård.

Vi gör en rundvandring kring byggnaden, vi studerar den på utsidan och dess trädgård. Det finns massor av små hemligheter och man upptäcker nästan alltid något nytt. Det var under en lång process som Östbergs livsverk växte fram med stora förändringar i byggnadens utformning

Här finns skärgårdsparken så trovärdig att många tar det för genuint, även om allt är gjort på konstlad väg. Här finns portalen från Ignatiegränd i Gamla stan, helgonet med kronan och skulpterade vindruvsklasar. Kostnaden för Stockholms Stadshus blev betydligt högre än beräknat och det gjordes många insamlingar för att få det att gå ihop.

Vi kåserar och berättar historier längs promenaden när vi går runt stadshuset, upp till Kungsklippans byggnader och ner till Piperska murens trädgård.

Längd: 2 timmar.

Samling: Vid stadshusets huvudentré på Hantverkargatan.

Priser
Vuxen: 175 kr
Ungdom (6-18): 100 kr
Barn (0-5): 0 kr

Avgår: Söndag, kl 11.00, Se kalender för exakta datum.
25 november, 20 januari, 24 februari.

Övrig information / Vänligen notera: Bekväma skor, varma kläder.
Visa upp bokningsbekräftelse/bokningsnummer till guiden vid turens början.