Stadsvandring på Mariaberget bland repslagare och rännstensungar

En stadsvandring på Söders höjder.

Höjdpunkter

  • Södermalm har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Här finns många välbevarade byggnader och platser som berättar om stadens förflutna.
  • Från många platser på Södermalm har man en fantastisk utsikt över Stockholm. Till exempel från Monteliusvägen  kan du se ut över staden och vattnet.
  • Besök några av Södermalms vackraste grönområden, som Olle Adolphssons park och Ivar-Los park.

Priser

Vuxen: 245

Senior: 195 kr 

Barn & ungdom i sällskap med fullt betalande vuxen: 0 kr

 

Detta ingår: 90 minuters guidad stadsvandring utomhus och avslutas vid Hilton och Södermalmstorg. 

Tillgänglighet: Asfalt och grus och sten. Trappor. Möjlighet att ta sig fram med barnvagn och cykel. 

Hundar: Snälla hundar i koppel är välkomna.

Gruppbokning

Är ni en större grupp som vill gå denna vandring? Fyll i vilken dag ni vill gå och hur många ni är så kommer Stefan Maurbakken återkomma inom kort.

  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Händer under stadsvandringen

Längs gator och gränder ovanför Ringvägen levde vi trångt med många sjukdomar, förorenat vatten och hög spädbarnsdödlighet. Hör hur arbetarnas historia och deras tuffa levnadsvillkor förändrats genom tiderna. Att ibland läsa högt ur en mantalslängd ger mycket information om människor och deras yrken.

På Skinnarviksberget odlades tobak och strax nedanför bryggdes öl. Du vandrar bland repslagare och rännstensungar på Monteliusvägen. Här ovanför bodde Ivar-Lo Johansson och Eugene Jansson.

Södermalm en spännande stadsdel med mycket att erbjuda och här finner du mycket kultur och historia.

 

Mariaberget är en del av nordvästra Södermalm i Stockholm. Idag tillhör området norr om Hornsgatan mellan Torkel Knutssonsgatan och Pustegränd Mariaberget.

 

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är auktoriserad Stockholmsguide och har läst mycket om Stockholm och historia. Redan som barn var han nyfiken och ville lära mer. Stefan arbetade i många år som guide och reseledare utomlands. Med en kappsäck fylld av erfarenheter och kunskap lägger Stefan idag stor vid värdskap och engagemang. 

Kom i tid, Stefan börjar stadsvandringen på utsatt tid. Att du får en lugn,  trygg och harmonisk upplevelse är viktigt för Stefan. Hur lång är vandringen, hur går vi och var slutar vi? Grundläggande basinformation och sen kör vi igång.  

Stefan väljer med omsorg vägar och stigar som erbjuder något mer – kanske en vy, en gatstump eller ett hus du inte sett förut. Det ska ge glädje att stadsvandra med en kunnig guide. Du får motion, upplever vackra vyer och lyssnar på intressanta historier från förr.

Stefan blandar storytelling med fakta och anekdoter, på ett lättsamt sätt vis. Du får svar på dina frågor och tips på fler aktiviteter du kan göra i området. Detta har gjort att Stefan är väldigt uppskattad som guide. 

Stefan sprider kunskap och passion om Stockholm och vandringarna passar alla åldrar. Barn som följer med en vuxen betalar ingenting.

 

Boka här

Information

Adress: Ringvägen 4 (bakom Thaikiosken)

Pris: 195 kr

Datum:
22 maj 2023 - 10:305 juni 2023 - 10:306 juli 2023 - 17:0020 juli 2023 - 17:003 augusti 2023 - 17:00
17 augusti 2023 - 17:0031 augusti 2023 - 17:0028 september 2023 - 17:00

Vad vill du göra?

Datum