Vad händer i Stockholm träffar Ida-Maria Lindros

Vi fick äran att växla några med Ida-Maria Lindros som inte bara är en duktig bloggare utan även tvåbarnsmamma och vi tänkte höra vad hon har för tips på vad man kan hitta på i Stockholm. Till vardags jobbar hon som lärare och tillsammans med sin man Niklas och sina barn bor de i Nacka, en liten bit utanför centrala Stockholm.

Ida-Maria Lindros

Berätta lite mer om dig själv? 

Ida-Maria Lindros heter jag, 33 år gammal och bor i Björknäs, Nacka sedan 2005. Innan dess bodde jag och min man på Lilla Essingen. Vi har två barn: Lykka som fyller 6 år om två veckor och Morris 3 år. Barnen har även halvbror som är 12 år gammal. Min man heter Niklas. Jag jobbar som lärare på en skola i Nacka. Mina personliga intressen är träning (som familj spenderar vi mycket tid på Sats, barnen är på Mini Sats under tiden som jag och Niklas tränar ), bloggen (bloggen har blivit en naturlig del av min och familjens vardag), umgås med familj och vänner. Jag började blogga mest på skoj när jag var gravid med Lykka. I takt med att bloggen växte så växte även mitt intresse för att just blogga. Nu är det en livsstil och lite som ett jobb även om det bara är min hobby.

Ida-Maria Lindros

När du och familjen är i Stockholm, vad brukar ni hitta på då? 

Ett av mina favoritområden i Stockholm är Södermalm. Här finns allt! Något vi gör som familj varje sommar är att åka in till Nytorget på eftermiddagen. Vi leker i lekparken en stund, äter glass och bara tar det lugnt. Sedan tar vi en promenad längs gatorna. Fönstershoppar och andas lite citypuls. När vi blir hungriga äter vi middag på Koh Phangan. En thailändsk restaurang som är inredd väldigt coolt. Man sitter i små hyddor i en djungel. Det simmar fiskar i dammen och ibland blir det åskoväder. Barnen älskar miljön!

En bra lekplats på Södermalm är Stora Blecktornsparken. En jättestor lekpark som ligger väldigt avskiljt från biltrafik och andra gator. Här finns djur att titta på, gungor, klätterställningar, en Öppen Förskola och mycket mer. Barn i olika åldrar kan leka här. 

Är man i denna park kan man sedan går ner till Kajsa på Kajen som ligger längst ner på Tegelviksgatan. Nere på kajen vid vattnet mitt emot Hammarby Sjöstad.  Kajsa på Kajen är ett litet café som säljer glass, bullar, enkla rätter mm. Man sitter precis vid kajen och på sommaren när förhoppningsvis vädret är bra så är det ett perfekt ställe för att äta glass och titta på båtar och folk.

Vad har du för tips för barnfamiljer att hitta på i Nacka?

Som Nackabo kan jag rekommendera alla föräldralediga att gå på Klapp & Klang i Kyrkans Hus i Orminge med sina bebisar/barn. Jag gick på det med  bägge mina barn när jag var mammaledig. Det är gratis och är en gång i veckan. Det är rytmik, sång, lite dans och instrument med sina barn och ledaren för detta är fantastiskt duktig. Mina barn älskade det! I samband med detta besök kan man även titta in på Öppna Förskolan som är i samma byggnad.

Vi spenderar mycket tid ute på Värmdö som familj. Ett favoritställe är Siggesta Gård. På söndagar under vår och sommar är det bakluckeloppis här. Då ställer folk upp sina bilar som är fullproppade med prylar de vill sälja. Det mesta är barnprylar men även saker till hemmet plus kläder.  Jag har köpt en massa barnkläder, barnskor,  leksaker och annat till en mycket billig peng. Vi älskar att fynda på loppis!  Siggesta Gård har även lekplats, restauranger & café, djur, minigolf och annat att göra för hela familjen. Helt klart värt ett besök.

I Gustavsberg besöker vi Gustavsbergsbadet när vi ska till simhallen och om vintrar åker vi skridskor på Ekvallen. Om somrar badar vi i Velamsund som har en liten strandplätt vid Insjön.  Ett lugnt ställe med stall, restaurang, lekplats och löparspår i skogen.

Du kan läsa mer om Ida-Maria på hennes blogg, besök hennes blogg HÄR

Följ Ida-Maria på Instagram @idamarialindros

Anna Maria Larsson tipsar om vegetariska restauranger i Stockholm

Oliva tipsar om träning och hennes favoriter i Stockholm

Träffa stockholmaren Susanna Benckert och läs mer om hennes fantastiska jobb i Ghana