Tips på vintage i Stockholm – Lucie Watson Donnert

Till vardags jobbar hon med marknadsföring och är grundaren bakom Stockholms vintagemässa, men när vi fick möjlighet att växla några ord med vintageprofilen Lucie Watson Donnert så ville vi veta hennes tips och favoriter i Stockholm.

Berätta mer om dig själv, vem är Lucie Watson Donnert?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm på Kungsholmen där jag fortfarande bor idag. Mamma från Sverige och pappa från Skottland. Jag jobbar inom marknadsföring och nu även med mitt egna företag för Stockholms Vintagemässa. Jag pluggad marknadsföring i Edinburgh, Skottland och flyttade hem för 5 år sen då jag saknade familjen. 

Vintage med Lucie Watson Donnert
Foto: Marco Panseri

Berätta mer om ditt intresse för vintage och vad du gillar med det?

Det finns flera anledningar till varför jag köper och klär mig i Vintage. Vintage är så underbart and det kan ju inte finnas endast en anledning till det. Det fantastiska med Vintage är att alla Vintage plagg berättar en historia, en del må vara häpnadsväckande och andra inte lika intressanta. Men hela tanken att det finns en historia bakom plaggen är spännande. Historien bakom kläder berättar en social historia om vår kultur och inte minst kvinnans historia som ofta blir ignorerad jämfört med mannens. Du vet aldrig vilka historier som ligger bakom Vintage plagget, om dem bara kunde berätta själva, fast ibland kan man ha tur och höra en helt fantastisk berättelse.

Det unika är att ingen annan kommer att ha samma kläder och inredning som du. Dessutom finns det så mycket vackra plagg som man både kan ha på sig och använda som inredning på väggarna. Vintage plagg är något sällsynta och chanserna att någon annan har samma outfit som dig själv när du bär Vintage är nästan omöjligt. Sällsyntheten gör att samlandet är mer beroende framkallande eftersom chanserna att hitta likadana är så små.

Vintage är dessutom välgjort, bra för miljön och plånboken. Vintage gör mig glad och sprallig, Vintage kan vara elegant, lady-likt, poppigt och roligt. Det är alltid kreativt. Shopping är mycket mer av ett nöje, det finns en adrenalin kick som kommer med att upptäcka fantastiska plagg till rätt pris. Vintage är alltid en investering, High Street är sällan det. Jag älskar även Vintage för jag gillar inte påtryckningar att ha på mig det som alla andra tar på sig. Med Vintage är möjligheterna oändliga. Oftast så blandar jag moderna plagg med Vintage och Second Hand. Det finns en frihet med fler alternativ och garderobs dörrarna öppnar sig till nya möjligheter som inte kanske var möjligt tidigare.

Vintage med Lucie Watson Donnert
Foto: Marco Panseri

Vad har du för tips till andra vintageälskare i Stockholm? Vilka vintageställen brukar du besöka själv?

Jag har några favorit butiker och caféer att besöka. Favoriten är Aggie Twigg på Kungsholmen som även huserar Stockholmsminnen, en butik i butiken. Här hittar man hur mycket som helst mellan 20 och 70-talet. Sedan är Old Touch, Ruth & Raoul, Uppåt Väggarna och Emmaus Vintage några av de mest prisvärda vintage butikerna. 

Lidingö finns ett härligt vintagecafé som är otroligt mysigt som heter Kaptenstugan och i Stockholm City är Citykonditoriet en favorit, särskilt om man får plats att sitta i solen på balkongen och njuta. 

Vad har du för andra platser, restauranger eller annat du gillar att besöka i Stockholm och som du vill rekommendera andra att uppleva? (bortsett från ditt intresse för vintage)

Jag och min mamma har i sommar åkt runt i Stockholm och upptäckt flera nya ställen, och då via cykel. På Skeppsholmen har vi bland annat upptäckt Matholmen som är en liten gömd skatt med flera olika Food Trucks vid vattnet med utsikt mot Östermalm. Rosendals Trädgård är underbart, det känns som att man inte är kvar i stan och nära Rosendal finns Djurgårdsterrassen med fantastisk utsikt mot Sjöhistoriska Museet. Tre favorit restauranger är Sthlm Tapas på Kungsholmen, Texas Longhorn och Lux – dag för dag på Lilla Essingen. Julmarknaden på Skansen är ett måste att besöka varje år.

Vi tackar Lucie för hennes tips och för de som vill veta mer om Lucie kan du läsa hennes blogg som heter just My World of Vintage eller följa henne på Instagram

Lucies tips

Läs mer om konstnären Melissa och hennes tips

Olivia delar med sig av sina träningstips och stockholmsfavoriter

Träffa tåvbarnmamman Ida-Maria och få hennes tips på saker att göra i Stockholm

Läs mer om stockholmaren Susanna och hennes fantastiska historia