Vad händer i Stockholm

Uteserveringar Stockholm

Njut av en god drink, afterwork eller annat trevligt på någon av Stockholms bästa utsikter – här hittar du dem

Vad är trevligare än att avnjuta ett glas vin till en makalös utsikt? Nedan har Stockholms bästa uteserveringar och utsikter radats upp i en gedigen lista för att metodiskt kunna bockas av en efter en. Bestäm en stadsdel och gör er beredda på att fukta struparna. Här hittar ni delikata drinkar och ruggigt fina utsikter.

Enjoy!

Uteserveringar och utsikter Östermalm

Scandic Anglais

Scandic Anglais Terrassbaren, Humlegårdsgatan 23

Mitt i centrala Stockholm hittar du Scandic Anglais uteservering som är en av Stockholms mer populära afterwork-ställen.

Bra att veta: Kom i tid. Terrassbaren levererar en av Stockholms bästa afterworks och är poppis bland affärsmänniskor runt Stureplan.

Kung Carls bakficka

Hotell Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21

Kanske en av Stockholms bäst dolda hemligheter när det kommer till uteserveringar? Högst upp på Hotell Kung Carl hittar du denna fantastiska plats som bjuder på utsikt över Stockholms takåsar.
Bra att veta: Perfekt för en intim drink med bästa kompisgänget då baren endast rymmer 20-30 personer. Det blir ni, Stockholms takåsar och en bra mängd svalkande cava.

Dramatenterassen

Dramatenterrassen, Nybroplan

Dramatenterrassen är helt perfekt för en riktigt het sommarmiddag – både för ett glas vitt och för att spana efter skådespelerskor och operasångare mellan tuggorna.

Något för dig som gillar att lyxa till det lite.

Berns Cocktailclub

Berns Hotel Cocktail Club, Berzelii Park

Kan vara lite knixigt att ta sig in här men lyckas ni så är det väl värt mödan – det garanterar vi. Annars ett perfekt ställe att hyra för kvällen och njuta av en trevlig kväll tillsammans med vänner, kollegor eller andra nära och kära. En exklusiv uteservering som lyxar till livet.

Ångbåtsbryggan

Ångbåtsbryggan, Strandvägen 18

Bra att veta: Under augusti månad hålls eventet Det stora kräftkalaset. Första parkett på Strandvägen och så mycket kräftor du orkar äta. Hugg in! Strandbryggan, Strandvägen 27

Bra att veta del 2: Den här baren har inte bara utsikt över Nybroviken, den flyter ovanpå den. Solnedgången här går inte av för hackor.

Uteserveringar och utsikter Djurgården

Josefina uteservering

Josefinas, Galärvarvsvägen 10

Stockholms kanske mest ökända uteservering med fantastisk atmosfär och härlig utsikt över Stockholms inlopp. Solen lyser på Josefinas mellan 10-20. Bra så?

Josefinas är något alla stockholmare bör uppleva sommartid, missa inte heller att restauranger/baren ligger ett stenkast från Gröna Lund och Skansen för dig som vill tillbringa en heldag på Djurgården.

Oaxen

Oaxen, Beckholmsvägen 26

Bra att veta: Oaxen ligger på Djurgården längst vattnet, och förutom en 10- rätters avsmakningsmeny kan du ta båten hit för ett glas kylt rosé på bryggan. Ta in på Oaxens egna hotell Prince van Orangiën om ett glas blev till flera. Ett mysigt ställe att vara på både dag och kvällstid.

Uteserveringar och utsikter Skeppsholmen/Gamla stan

Lydmar hotel

Lydmar Hotell, Södra Blasieholmen 2

Bra att veta: Lydmar har en late night menu (!) med bland annat råbiff och cheeseburgare. Annars rekommenderar vi hotellets oslagbara ostbricka tillsammans med ett glas rött.

Bilden är från Lydmars utsikt som erbjuder en fantastisk utsikt över Gamla Stan.

Fotografiska

Växtgrillen Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22

Längsmed Stadsgårdskajen där Viking Line och Birka tar resenärer över Östersjön hittar du Fotografiska och deras servering Växtgrillen. Med en fantastisk utsikt över Djurgården och Gamla Stan kommer du kunna njuta hela dagen från lunch till sen kväll.
Bra att veta: Grillen är tänd mellan kl. 11.30–22.00 – men frukta ej om ni missar klockslagen. Vinet fortsätter att serveras fram till kl. 23.00.

Uteserveringar och utsikter Södermalm

Gondolen

Gondolen, Stadsgården 6

Bra att veta: 33 våningar upp är Gondolen känd för sin fenomenala utsikt. Blicka ut över ett Stockholm i sommarskrud, samtidigt som du sippar på en välkomponerad drink lägger sig som balsam kring själen. Snyggt ställe för första dejten.

Torkels Terass

Torkels Terrass, Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2

Bra att veta: Här kan du få både mjölk, snaps och öl på fat. Vi rekommenderar dock ett hederligt glas bubbel, ackompanjerat av en mastig apfelstrudel.

Utsikten bjuder på en idyllisk vy över Riddarfjärden med Stadshuset skymtandes i bakgrunden.

Sjöfartsterassen

Sjöfartsterrassen, Katarinavägen 26

På Söders höjder med utsikt över Gamla Stan och Djurgården hittar du Sjöfartsterassen där du njuter av trevliga stunder med nära och kära samtidigt som blickar ut över en fantastisk utsikt.

Takterrass och kokoskräm – kan det bli bättre.

Champagnebaren Södra Teatern

Sjuans Champagnebar, Mosebacketorg 1-3

Sjuans Champagnebar från Söders höjder är riktigt grym – och så är även deras utbud av champagne. Ta hit din bubbelsugna partner för en överraskningsdate efter jobbet.

Hornstull

Hornhuset, Långholmsgatan 15

Här bjuds det på lite mer innerstadsvyer snarare än hav och land – men vi tackar och tar emot för New York-känslan på hemmaplan.

Loopen Marina Hornstull

Loopen, Hornstulls Strand 6

Bra att veta: Loopen är Södermalms egna lilla Västindien. Med direktimporterad öl från Trinidad & Tobago, palmer och utsikt över Liljeholmsviket känns det nästan som att befinna sig i Karibien. Se till att komma tidigt en varm sommardag då det snabbt blir väldigt mycket människor på Loopen.

Och himlen därtill

Och Himlen Därtill, Götgatan 78

När du tror att du kommit till Söders högsta punkt, så ska du plötsligt ytterligare några trappor upp. Då hamnar du nämligen på Och Himlen Därtill som kanske är Stockholms absolut bästa utsikt. Från Himlen och Därtill ser du över bokstavligen hela Stockholm, en utsikt du sent kommer glömma. Helt sagolikt – skål för det!


Uteserveringar och utsikter Kungsholmen

Blekholmen

Blekholmen Restaurant & Bar, Kungsbron 21

Två våningar av bar och restaurang, på vattnet intill Barnhusviken mellan City och Kungsholmen. Det perfekta pit-stoppet på AW-rundan.

Trattorian Kungsholmen

Trattorian, Norr Mälarstrand, kajplats 464

Ät middag på Trattorian & avsluta med en cocktail på grannen Orangeriet. Blicka ut mot Norr Mälarstrand och njut av den vackra omgivningen.

mälarpaviljongen

Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64

Bra att veta: Mälarpaviljongen är en grön oas där du äter och dricker på en ponton vid Norr Mälarstrand. Ta en tur i restaurangens trädgård medan ni väntar på ert bord.

Se till att vara tidigt på plats för att vara helt säker på plats, Mälarpaviljongen är mycket populär sommartid.

Solstugan

Solstugan, Snoilskyvägen 37

Solstugan har varit Stockholmarnas hemliga favoritplats sedan 1922. Hit kan ni gå även under de kyligare sommarkvällarna – 21 gradig infravärme tar hand om både mygg och köld. På Solis äter du helst hamburgaren och dricker en frozen daiquiri.

Piren

Piren, Kristinebergs strand 2

En skön och avkopplande restaurang/bar i Kristineberg där du kan sitta och slappna av med en öl eller vin samtidigt som du njuter av den härliga utsikten och båttrafiken som passerar.

Utöver en gedigen dryckeslista serveras här Crème Brûlée smaksatt med tahitivanilj och egengjord chokladtryffel.

Uteserveringar och utsikter i Stockholm City

Teaterbaren

Panorama/Teaterbaren, Sergels Torg 3

Här sitter du på första parkett inför skådespelet på Sergels torg och pulsen kring innerstadens absoluta kärna. Mer centralt än så här kommer du inte!

Panoramabaren bjuder på en härlig stadsutsikt med utsikt över flera av Stockholms kända landmärken.

Selma spabar

Selma Spa Bar, Östra Järnvägsgatan 35

Selma Spa kan vara ett av Stockholms absolut chicaste ställen för både spa och boende… Testa japansk mat, Bubble Chairs (!) och en riktigt härlig cocktailmeny.

Spabaren är belägen högst upp i huset och bjuder på utsikt över Stockholms landmärken och sevärdheter. Längst ner i huset hittar du även välkända restaurangen American Table om du vill äta en riktig god måltid efter en dag i solen.

Avstickare

Kaknästornet

Kaknästornet Skybar, Mörka Kroken 28

Med den här utsikten behövs varken tips eller vägledningar. Ett glas champagne eller rött från Rioja och du är hemma.

Kaknästornet är ett av Stockholms mest kända landmärken och Stockholms högsta byggnad, så här bjuds du på en upplevelse i flera nivåer.

Pier 16

Pier 16, Värdshusvägen 14-16, Lidingö

Bra att veta: På ett enormt, oblygt trädäck utomhus sitter du i toppmodern miljö – men med en bevarad känsla av att vara mitt i vår klassiska skärgård.

Pier 16 erbjuder ett helhetskoncept för dig som vill komma bort en weekend. Kombinera boende, fin utsikt och god mat ute i Stockholms skärgård.

Hotell J

Hotel J, Ellensviksvägen 1, Nacka

Bra att veta: Litet smakprov om vad du kommer hitta här; milsvid utsikt, glittrande vatten, Djurgården, Lidingö och hamninloppet. Och god mat.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa