Presentkort på båttur med Stridsbåt 90 i Stockholms skärgård

Har du provat på RIB och är redo för något häftigare? På den här turen får du åka med i en Stridsbåt 90E, en båt som är speciellt framtagen av militären för att tjänstgöra längs Sveriges kuster.

Pris: 1995 kr (köps som presentkort där ni enkelt kan bygga tid när det passar er)

Händer under upplevelsen

Du börjar resan från Kapellskär strax utanför Norrtälje. Du kommer direkt känna motorns prestanda samtidigt som ni tar er ut i skärgården. Väl ute i skärgården kommer ni i hög hastighet navigera mellan kobbar och skär och det är just i de trånga passagerna som båten presterar bäst. Förutom höga hastigheter kommer ni göra extrema manövrar som ingen annan båt klarar av.

På den gamla militärön Söderarm stannar ni för fika och sen fortsätter resan tillbaka till Kapellskär.

Vanliga frågor om båtturen med Stridsbåt 90

Vad innebär en tur med Stridsbåt 90E?
En tur med Stridsbåt 90E ger dig möjlighet att åka med i en båt som är speciellt framtagen av försvarsmakten för att tjänstgöra längs Sveriges kuster. Det är en extrem och fartfylld upplevelse som tar dig ut på sjön som aldrig förr.

Vad kan jag förvänta mig under turen?
Under turen kommer du att få uppleva extrema manövrar i 40 knop, något som ingen annan båt klarar. Båten accelererar kraftfullt och tar dig ut i Stockholms skärgård, där du kommer att få en fartfylld resa genom ytterskärgårdens kobbar och skär. Du kommer att få uppleva båtens unika egenskaper när den tar dig genom trånga passager och ger dig en adrenalinpumpande upplevelse. Under turen kommer det också att finnas tid för en fikapaus där du kan njuta av en stunds avkoppling och ta in omgivningarna.

Finns det några specifika krav för deltagande?
Turen är öppen för alla åldrar och utförs tillsammans med andra i grupp. Det finns inga specifika krav för deltagande, men det är viktigt att vara medveten om att det kan vara en extrem och fartfylld upplevelse som kan vara intensiv för vissa personer.

När är turen tillgänglig?
Turen är vanligtvis tillgänglig från vår till höst. Det är bäst att kontakta arrangören för att få information om specifika datum och tillgänglighet.

Hur lång tid varar turen?
Turen i Stockholm har en varaktighet på cirka 2,5 timmar. Under denna tid kommer du att få njuta av en fartfylld resa och uppleva båtens unika egenskaper i Stockholms skärgård.

Var utgår turen från?
Turen i Stockholm utgår från Kapellskär som ligger strax utanför Norrtälje. Det är viktigt att följa arrangörens anvisningar och ankomma i tid till angiven mötesplats.

Mer om Stridsbåt 90

Stridsbåt 90 är en av svenska militärens stoltheter och med sin enorma rörlighetsförmåga och prestanda är det inte så konstigt. Stridsbåt 90 använts aktivt av svenska militären idag och båten specialiserar sig på att transportera och strida i grunda vattendrag som floder eller skärgårdar. Du kan se fram emot en fartfylld och häftig upplevelse som du sent kommer glömma. Under turen bjuds det även på fika och du kommer få en insyn i skärgården och dess militära historia.

Bra att veta

Stridsbåt 90 har 1000 hästkrafter vilket innebär att du kommer åka fram med en väldig kraft och därför rekommenderas inte denna upplevelse för personer med nack- eller ryggrelaterade skador. Detsamma gäller gravida kvinnor. Du kommer få flytväst och annat du behöver på plats så det är inget du behöver ta med. Båten kommer upp i hastigheter på 40-45 knop och kan göra väldigt snäva svängar och snabba stopp.

Här kan du se när Youtubern Matgeek testar att åka Stridsbåt 90

Stridsbåt 90 har olika varianter och ni kommer åka i modell 90E.

Upplevelsen pågår i ca 2.5 timmar och du kan boka från vår till höst.

Människor i alla åldrar kan hänga med men observera information ovan för att undvika skador.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 1995 kr

Vad vill du göra?

Datum