Titta Hamlet

Orionteatern tar sig an pekboken Titta Hamlet, det största av alla dramer och den minsta av alla böcker.

Orionteatern har genom åren samarbetat flera gånger med Barbro Lindgren, älskad och prisad författare. När Orionteatern nu fyller 40 år är det en självklarhet att återvända till Barbro Lindgrens fantastiska värld och med kärlek och allvar bjuda in den yngre och den äldre publiken till vårt teaterhus.

Den här gången tar Orionteatern sig an det största av alla dramer och den minsta av alla böcker, pekboken Titta Hamlet. Barbro Lindgren och Anna Höglund har med ytterligt kortfattad text beledsagad av fantasieggande bilder skapat ett sorgespel för alla åldrar.

Det är vuxenvärlden mot barnen. Det är hemligheter bakom tunga gardiner, det är kärlekslöst. Och kärleksfullt. Hamlet har en enda vän, Ofelia. Båda offras i de vuxnas kamp om makt och ära.

Gradängen monteras ned för att hela teaterrummet ska kunna användas som spelplats och en ensemble som består av mimare och skådespelare förverkligar pekbokens mysterier och grymma skeenden på scenen. Föreställningen ges både för barn, familjer och skolor.

Som alltid är Barbro Lindgren solidarisk med barnen, de försvarslösa. Utan sentimentalitet målar hon i korta textfragment fram en bild av ett hårt samhälle som inte står ut med svaghet. Ett samhälle utan mänskliga, och barnsliga värderingar.

Boka här

Information

Adress: Katarina Bangata 77

Pris: 150 kr

Datum:
23 september 2023 - 13:0026 november 2023 - 17:00

Vad vill du göra?

Datum