Unescovandra vid Drottningholms slott

En stadsvandring bland sköna parker och fontäner vid vårt världsarv Drottningholm.

Upplev det kungliga Drottningholms fantastiska omgivningar. Här vandrar du genom historiska stilideal från 1600-talets barock till engelsk park på sent 1700-tal. Trädgårdstraditionen går tillbaka till Johan III:s tid vid 1500-talets slut. Vackra bronsskulpturer pryder parken samtidigt som lindalléer ramar in trädgårdarna närmast slottet. Vattenparterren med mindre och större fontäner. Du ser givetvis även omgivningarna kring Kina slott och promenerar på Kärlekens stig.

Längd: 90 minuter.

Priser

Vuxen: 245 kr

Senior: 195 kr

Barn & ungdom: 0 kr

Stadsvandring-Drottningholm

Mer om Drottningholms slott

Drottningholms slott är sen 1981 kungaparets officiella bostad. För att precisera så bor de i slottets södra länga. Namnet kommer från år 1579 och var från början bara ett stenhus, men på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora byggdes det nuvarande slottet som stod klart kring år 1750. Bygget tog nästan 100 år och var från tänkt att bli ett lustslott. Kungafamiljen har haft dispositionsrätt till slottet sen 1777.

Drottningholm räknas som Sveriges bäst bevarade slott och bland de mest förnämsta slottsbyggnaderna i landet. Området runt slottet kryllar av historia och kryllar med byggnader som Slottsteatern, Götiska tornet, Engelska parken, Kina slott med flera.

Sen 1991 har slottet haft en plats på Unescos världsarvlista. Vid tillfället var det Sveriges första objekt på listan. Just Kina slott och och Slottsteatern var avgörande för beslutet men världsarvet inkluderar hela området.

Mer om guiden

Stefan Maurbakken är en auktoriserad stockholmsguide och mycket omtyckt bland tidigare kunder. Han har jobbat hela livet inom turistnäringen och har sedan 2011 specialiserat sig på just Stockholm.

Stefan lägger stor vikt att få lugn och trygg upplevelse och väljer med omsorg vilka vägar och stigar ni promenerar. På Stefans turer kan du vara säker på att få uppleva alltifrån Stockholms magiska vyer och sevärdheter till naturnära stråk. Det handlar om att sprida kunskap, hälsa och avkoppling. Stefans vandringar passar alla åldrar och barn får även följa med utan kostnad.

Boka här

Information

Adress: Drottningholm

Pris: 245 kr

Vad vill du göra?

Datum