Båtturer i Stockholm

Se Stockholm från vattnet. Hitta tips på trevliga båtturer som tar dig runt Stockholm och dess vackra skärgård.

Snabba båtturer

Ta dig runt Stockholm skärgård i några av de snabbaste båtar du kan hitta.

Stridsbåt 90

I vanliga fall används Stridsbåt 90 av militären men nu har du möjlighet att hänga med.

Läs mer

Rib-sightseeing

Utforska arkitekturen och landskapet i Stockholms skärgård på en 1 timmars rundtur med ribbåt. Färdas ut på Östersjön och se några av de mer än 30.000 öarna! Passera stockholmska landmärken så som Nationalmusem och Gröna Lund.

Läs mer

Svävarsafari

Upptäck skärgården i en svävare som hjälper dig utforska båda hav och land.

Läs mer

Båtturer i Stockholm skärgård

Upplev Stockholms vackra skärgård med båt.

Vintertur med båt

Upptäck Stockholms skönhet på vintern under denna 1-timmes båttur. Beundra den magnifika utsikten över Stockholm medan du kryssar längs stadens kajer och runt Fjäderholmarna.

Läs mer

Segla i Stockholm skärgård

Låt en stillsam segelbåt ta dig runt i skärgården och upptäck dess vackra natur.

Läs mer

Brunchkryssning

Kliv ombord på ett klassiskt fartyg och kryssa genom Stockholms skärgård under en brunchkryssning på 3 timmar. Upplev den oförstörda naturen längs stadens vattenvägar och ät en delikat brunch med svenska och internationella rätter som tillagas av en kock.

Läs mer

Smågruppsskärgårdstur till Vaxholm

Besök Stockholms skärgård, inklusive den historiska fiskeorten Vaxholm, som erbjuder historiska trähus, bra affärer och en magnifik fästning som en gång skyddade Stockholm.

Läs mer

Båttur till Fjäderholmarna

Upptäck Stockholms närmaste skärgårdsö på en kryssning tur och retur eller enkel resa till Fjäderholmarna. Ta en promenad längs stadens färgglada gator och hantverksbutiker, stanna så länge du vill och njut av några av öns charmiga restauranger.

Läs mer

Svävarsafari

Upptäck skärgården i en svävare som tar dig över både hav och land.

Läs mer

Båtturer & sightseeing

Känn ingen stress och upplev Stockholms vyer på bästa sätt från vattnet.

Hop on hop off båtsightseeing

Upplev Stockholms skönhet från havet! Med din biljett kan du hoppa av och på båten på någon av dess hållplatser så ofta du vill. Du kommer att se Kungliga slottet, Vasamuseet, Gamla stan och många andra höjdpunkter.

Läs mer

Kanalkryssning runt Kungsholmen

Njut av en härlig kanalkryssning runt Stockholms näst största ö på M / S Sjöfröken, byggd år 1875. Lär dig om stadens historiska arv från den informativa kommentatorn ombord.

Läs mer

Stockholm under broarna

Beundra Stockholms främsta sevärdheter från vattnet på en kryssning som tar dig under broar och förbi stadens viktigaste landmärken. Njut av inspelade kommentarer på ett av 10 språk medan du seglar på både Östersjön och Mälaren.

Läs mer

Pizzakryssning

Denna tur är den perfekta turen för dig som vill äta i en avslappnad miljö, samtidigt som de ser Stockholms mest populära delar.

Läs mer

Kunglig båttur

Upptäck de grönare delarna av Stockholm ombord på en kanalbåt som avgår från Strömkajen i centrala Stockholm och kryssa i 50 minuter längs med Djurgårdskanalen. Se historiska sevärdheter från vattnet medan du lyssnar på en informativ audioguide.

Läs mer

Populära båtturer

De mest uppskattade turerna och kryssningarna som tar dig i och runt Stockholm.

Kryssningar

Tips på kryssningar som utgår från Stockholm. Åk antingen runt i skärgården eller över till andra sidan Östersjön.

Läs mer

Rib-sightseeing

Här går det undan mellan kobbar och skär. Kanske får du även träffa någon av sälarna som lever i skärgården?

Läs mer

Hyr bastuflotte

Ta med nära och kära på en mysig tur på en bastuflotte.

Läs mer

Åk Stridsbåt 90

Åk med i militärens Stridsbåt 90.

Läs mer

Mer om båtturer i Stockholm

Stockholm och dess vatten är en av världens vackraste platser enligt många med dess unika miljö och tusentals öar. Både sommar- och vintertid åker många stockholmare turer runt i staden över några timmar eller under flera dagar. Många båtturer kombinerar den härliga utsikten med brunch, middag eller annat att äta och dricka. Från båten kan du se Gamla Stan, Södermalm, Kungsholmen, Stockholm City, Djurgården, Stockholm skärgård samt fler andra sevärdheter och områden.

Vissa båtar anordnar även kryssningar i skärgården där du kan lyssna på spelningar, dansa och uppleva andra nöjen ombord. Läs mer om konserter här