Vad händer i Stockholm

Alison Jackson Fotografiska

Utställning Fotografiska: Alison Jackson – Truth is Dead

Detta är konstnären som lämnar intet åt slumpen. Snarare arbetar hon som en forskare, eller detektiv. Alltid med passion att hitta den exakta vinkeln, perfekta castingen och masken, den exakta positioneringen av den noga utvalda rekvisitan som på mest effektiva sätt berättar storyn.

De berättelser som med sylvass humor skär genom det mediala bruset och får betraktaren att häpet stanna upp: Va, finns det bildbevis på när Trump har sex med Miss Mexiko? Hur kom det sig att Jackson var på plats och fångade stunden när drottning Elisabeth tog en mys-selfie med kungliga familjen eller då en rejält dragen Angela Merkel ligger iklädd enbart päls i famnen på François Hollande, eller Barack Obama smiter ut för att röka…

“Sanningen är död. Ingenting som visas upp går att lita på, allt kan fejkas och inget är autentiskt. Vad gör det med oss människor? Vad gör det med vår världsbild och vår upplevelse av varandra? Dessa frågor vill jag skapa uppmärksamhet kring. För det använder jag humor och den mänskliga lusten efter att, lite lagom, få titta bakom den officiella bilden av våra celebriteter som vi laddar med såna stora symbolvärden” – berättar Alison Jackson.

Öppettider

Sön-ons 09.00–23.00
Tor-lör 09.00–01.00