Vad händer i Stockholm

Spritmuseum

Utställning Spritmuseum: Spritlandet Sverige

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider, gestaltad genom scenerier, dofter, smaker och musik. Besökaren kan sätta sig på parkbänken eller hänga i baren, ta del av lust och lidande, njutning och bakrus, mörker och ljus, värme och kyla.

Utställningen sätter fingret på några företeelser som vi alla har erfarenhet av vare sig vi dricker eller inte: snapsvisor, hur man bygger identitet med hjälp av alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.

Med ”Spritlandet Sverige” vill Spritmuseum att alla sinnen och minnen skall aktiveras. Målet är att beröra på flera plan och att inspirera till reflektion över varför spriten är en svensk kultursymbol samt vårt kluvna förhållande till alkohol och alkoholen i våra liv.

Museet är öppet måndag till onsdag 10–17, torsdag till lördag 10–19, söndag 12–17.
Baren följer museets öppettider och stänger kl 21 torsdag – lördag.
Kvällsrestaurangen är öppen torsdag – lördag.

Idag
I veckan
I helgen
Välj datum
Visa

Roliga saker att göra med ditt Mastercard

Testa världens bästa träning

Kör ett högintensivt pass med styrketräning och intervaller — ladda sedan om med en smoothie.

Läs mer

Lokalt producerad måltid med franska förtecken

Njut av skogens underbara smaker med någon speciell på Allegrine under en unik händelse med ett vilt & jakt-tema.

Läs mer

Sista-minuten på Kungliga Operan

Få tips så fort det dyker upp på biljetter på Kungliga Operan.

Läs mer

Vintage fashion auktion

Få en exklusiv visning av Vintage Fashion auktionen med ett stort urval exklusiva kläder och accessoarer från kända designers som Chanel, Celine, Fendi, Dior och Balenciaga bland många andra.

Läs mer

10% på Nordic Light

Samt gratis romprovning.

Läs mer

Frukostsamtal

Få massor av tips på hur man förbereder måltider på ett miljövänligt sätt, med vägledning av två trendsättare inom svensk gastronomi.

Läs mer