Vad händer i Vasastan

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Vasastan

Vasastan eller Vasastaden som är det korrekta benämningen är en stadsdel i Stockholms innerstad, Norrmalms stadsdelsområde.

Vasastan begränsas i väster av Barnhusviken/Karlbergssjön, i söder av Tegnérgatan (norr om Tegnérlunden), i öster av Birger Jarlsgatan-Roslagstull-Roslagsvägen samt i norr av Brunnsviken och kommungränsen mot Solna (Norrtull-Norra Länken). Den gränsar till stadsdelarna Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm och Norra Djurgården samt till Solna kommun.

Om du vill uppleva nöjen i området så är det oftast med människor i rörelse runt Odenplan, där hittar du även flertalet restauranger och barer. Från Odenplan är det även gångavstånd till Drottninggatan och Stockholm City där du hittar ett stort utbud av saker att sysselsätta dig med.

Vad kan man göra i Vasastan?

Vasastan är en livlig och mysig stadsdel i Stockholm med många intressanta saker att göra. Här är några av de mest populära aktiviteterna i Vasastan:

Shopping: Vasastan är känt för sina unika butiker, kaféer och restauranger, så det är ett bra ställe för shopping och matupplevelser.

Park: Vasaparken är en vacker park i Vasastan där du kan ta en promenad, slappa av på en filt eller spela sport.

Teater och kultur: Vasastan har en mängd teater- och kulturinstitutioner, inklusive Kungliga Dramatiska Teatern och Stora Teatern.

Nattliv: Vasastan har också ett livligt nattliv med många bar och nattklubbar för att njuta av musik, dryck och samtal med vänner.

Det finns många andra saker att göra i Vasastan, beroende på dina intressen. Så om du är i Stockholm, rekommenderar jag att du besöker Vasastan och upptäcker allt som den har att erbjuda!

Ta dig till Vasastan

Vasastan ligger i direkt anslutning till Stockholm City och Kungsholmen. I centrala delarna av stadsdelen ligger Odenplan som är den mest centrala och folktätaste delen av området. Från Odenplan är du alltid max 10-15 minuters promenad till andra delar av stadsdelen men du har även en kort promenad till Stockholm City därifrån. Förutom Odenplan ligger även Rådmansgatan och St Eriksplan i stadsdelen, samtliga stationer ligger längs tunnelbanans gröna linje.

Arrangerar du event i Vasastan?

Då kan du skapa ett företagskonto hos oss. Via kontot publicerar du allt trevligt ni anordnar. Här skapar du konto