Vad händer på Östermalm

Hitta tips på roliga aktiviteter och evenemang. Tips om mat, nöjen, kultur och familj.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Östermalm

Östermalm är en stadsdel i Stockholms innerstad. Stadsdelen förknippas bland annat med exklusiva bostadskvarter såsom Strandvägen, Karlaplan, Villastaden och Diplomatstaden, men affärs- och nattlivsområdet Stureplan. I folkmun brukar man säga att stadsdelen är området där de rika och berömda bor och lever, men vi lämnar det osagt om det verkligen är så eller inte. Ironiskt nog var stadsdelen ursprungligen en plats som förknippades med fattigdom.

Mat och restauranger

Här hittar du ett stort utbud av restauranger framförallt i och runt Stureplan som får ses som Stockholms nöjescenter. Om du ska äta middag här bör du räkna med en lite dyrare nota, men servicen, maten och upplevelsen är något du upplever på få ställen i Stockholm. Missa inte Östermalms Saluhall som ligger vid Östermalmstorg, där hittar du färska råvaror och mat av högsta kvalité. Väl värt ett besök för den matintresserade.

Barer och pubar

Precis som på många ställen i Stockholm så är det tätt mellan barerna och krogarna även på Östermalm. Hit dras människor alla dagar i veckan för en afterwork eller på helgerna för att gå ut och festa. Många av barerna är koncentrerade kring Stureplan men du hittar ställen i nästan varje kvarter.

Nattliv

Stureplan tillsammans med Medborgarplatsen är Stockholms mittpunkt för nattklubbar och sena festkvällar. Hit vallfärdar människor till helgen där många av klubbarna stänger tidig morgon.

Shopping

Östermalm är känt för sina lyxiga butiker så du som vill fynda och handla billigt bör söka dig till andra delar av Stockholm. Här hittar du snarare butiker från världens mest kända och dyraste märken. De flesta butikerna är koncentrerade kring Stureplan samt Biblioteksgatan i riktning mot Norrmalmstorg.

Så här tar du dig till Östermalm

Du tar dig enkelt till Östermalm via tunnelbanans röda linje som trafikerar mer eller mindre hela området. Du tar dig även runt stadsdelen smidigt till fots från de flesta delarna av Stockholm.

Arrangerar du event på Östermalm?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR