Vad händer på Stureplan

Restauranger vid Stureplan

Det finns tyvärr inga evenemang.

Krogar och pubar vid Stureplan

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Stureplan

Stureplan är ett torg i Stockholms innerstad i stadsdelen Östermalm, vid gränsen till Norrmalm. Vid torget möts Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan och Sturegatan.

På Stureplan återfinns Svampen, och i kvarteren runt om finns flera av Sveriges mest kända krogar – däribland Spy Bar, Hell’s Kitchen, East och Sturecompagniet, varav den senare var platsen för Stureplansmorden 1994. Sturegallerian och hotell “Scandic Anglais” ligger också i anslutning till Svampen.

Varje kväll i veckan och framförallt fredag och lördag är det fullt ös kring Stureplan. Dagtid är det ett ställe där affärsmän och affärskvinnor träffas och driver på Sveriges tillväxt, men på kvällstid dricks det champagne, öl, vin och drinkar till hög musik och mycket dans. De flesta ställen stänger kl 5 på morgonen och det är inte ovanligt att se turister och Stockholmare vingla hem vid gryningen. Bland de mer kända ställena hittar du Spy Bar som ofta figurerar i kändissammanhang, Undici är en annan känd krog som kopplas ihop med Tomas Brolin och flera andra kändistäta krogar och nattklubbar.