Valla kungens får – Ett sommarnöje för hela familjen!

En sommarkväll med djur, natur och kunglig kulturhistoria, för stora och små. Kvällen inleds med en kort guidad tur till fårens bete, en promenad genom Djurgårdens historia. Guidar gör Jenny Rosen, idéhistoriker och Djurgårdsguide.

C:a kl 19.00, möter vi upp med Djurgårdens fåraherdar och följer med fåraherdar och vallhundar när fåren flyttas från det fria betet till sin natthage.

Fåraherdarna visar och berättar för barn och vuxna hur arbetet med de duktiga vallhundarna går till. De svarar gärna på alla nyfikna frågor om djuren, och hundar i arbete!

Vallningen av kungens får är en del av Djurgårdens unika och levande kulturhistoria som roar både barn och vuxna! Här har djuren betat i århundraden och betet är viktigt för den biologiska mångfalden. Vallningen avslutas vid bronsåldersgraven i fårens hage på Oxberget.

Efter fårvallningen säger vi hejdå till fåraherde, får och hundar, sedan intar vi en ekologisk kvällsfika, framdukad på riktigt porslin under en jätteek på Lilla Skuggan, en av Djurgårdens vackraste platser!

Denna upplevelse sker i ett litet sällskap och vi får en nära och personlig visning av detta spännande arbete och kulturarv!

Får och hundar är på jobbet, och vill inte klappas, men de bjuder på en unik upplevelse!

Kvällen avslutas c:a kl 21, på Lilla Skuggan.

Sista bokningsdag: 1 augusti, bokas via vår hemsida.

Fåraherde, Kungens får. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Boka här
Taggar:BarnaktiviteterDjur & naturDjurgårdenFamiljeaktiviteterKungar & drottningarNaturNaturupplevelserSommarStockholmUpplevelser

Information

Pris: 450 kr

Datum:
5 augusti 2021 - 18:30

Vad vill du göra?

Datum