Världsflyktingdagen med UNHCR: Pass the Mic

Måndag den 20 juni, på Världsflyktingdagen, är UNHCR, FN:s flyktingorgan, värd för ett mycket speciellt uppmärksammande i centrala Stockholm. Här ger vi ordet till en grupp ungdomar med flyktingbakgrund och starka berättelser att dela med sig av. 

 Ungdomarna, med bakgrund i Syrien, Afghanistan och Iran, har alla deltagit i berättarprojektet Refugee Speakers Programme – ett pilotprojekt organiserat av UNHCR:s representation för de nordiska och baltiska länderna tillsammans med TEDxStockholm. Sedan januari har de tagit del av workshops i berättarteknik och individuell coaching med volontärer från TEDxStockholm för att sedan dela med sig av sina personliga berättelser.   

På Världsflyktingdagen som uppmärksammas på Norrsken House kommer de att inta scenen en efter en och dela sina personliga berättelser av att fly och att börja ett nytt liv i Sverige. 

UNHCR:s uppmärksammande på Världsflyktingdagen är en påminnelse om den svåra situation för flyktingar runtom i världen – en situation som är en realitet för mer än 100 miljoner barn, kvinnor och män globalt. Samtidigt är det ett tillfälle att beundra flyktingars mod, få insikt i deras kamp och segrar och hedra den kraft och styrka som miljontals flyktingar uppvisar varje dag.  

Evenemanget äger rum på Norrsken House (Birger Jarlsgatan 57C) kl. 18:00-20:00. Deltagande är gratis men platserna är begränsade på grund av kapaciteten på plats, så anmälan via Eventbrite krävs. Berättelserna och resten av kvällens program kommer att vara på engelska.  

Mer information: https://www.unhcr.org/neu/se/75117-unhcr-tedxstockholm-startar-refugee-speakers-programme.html 

Boka här

Information

Adress: Norrsken, Birger Jarlsgatan 57C

Datum:
20 juni 2022 - 18:00

Vad vill du göra?

Datum