Signal by Golfbaren minigolf (2)

Vi testar Signal by Golfbaren i Sundbyberg

Vid Sundbyberg Centrum i den gamla Signalfabriken ligger den dolda pärlan, Signal by Golfbaren som vi bestämt oss för att utforska. Vi såg fram emot att testa drinkar, äta god mat och en gång för alla ta reda på vem som är bäst på minigolf på företaget. I slutet av artikeln avslöjar vi vinnaren. 

Detta är ett sponsrat reportage

Anländer från tre vägar

Vi möttes upp i Sundbyberg, då Nathaly tog tvärbanan från Liljeholmen, Joakim tunnelbanan från T-Centralen och David och Vitorino anlände från Jakobsberg med pendeltåget. En resa som inte tog mer än 20-25 minuter för någon av oss. Framme i Sundbyberg centrum var det sedan bara en kort promenad till Signalfabriken där Golfbaren ligger.

När vi kom fram beställde vi bubbel och snacks och satt oss bekvämt i Golfbarens lounge. Värdinnan Agnes berättade om konsten på väggarna från välkända Sthlm Signs. Vi fick också under kvällen veta mer om Signalfabrikens historia, som satt prägel på hela lokalen och minigolfbanorna. Det personliga och välkomnande bemötandet var något vi verkligen uppskattade. Det fick oss avslappnade och känslan att vi var bland vänner.

Du kan även se hur vi tog oss dit på Instagram.

“Vilken är bästa drinken?”

Redan innan besöket på Signal by Golfbaren hade vi hört att de gör supergoda drinkar och vi var såklart tvungna att testa om det stämde. Vi frågade Philip i baren om vilken den bästa drinken var och han föreslog en Citrus Injection. Det var en härligt uppfriskande och god drink, som passar perfekt till dig som gillar syrliga drinkar.

Medan vi stod och pratade med Philip så spanade vi även in deras ölutbud och Joakim som gillar att testa nya smaker, hittade många spännande ölsorter han aldrig testat tidigare. Det visade sig att Golfbaren satsar på att köpa in öl från flera lokala mikrobryggerier och även tagit fram sin egen öl. Mycket intressant tyckte Joakim! Läs mer om Signal by Golfbarens dryckesmeny.

Golfbaren öl och dryck (2)

Flatbread, ostbricka och smörstekta kantareller

Vi tänkte att det blir bäst att spela minigolf på mätta magar, så vi åt middagen innan golfen. På menyn fanns bland annat charkbricka, ostbricka och smörstekta kantareller till förrätt. Vi testade lite av varje och ostbrickan blev vår favorit. Till varmrätt åt vi den kallrökta laxen och delade på olika flatbreads. För dig som är osäker på vad flatbreads är, så påminner det om pizza, men brödet är tunnare och mer lättsamt. Golfbaren hade fem olika flatbreads att välja mellan och vi testade tre av dem. Favoriten blev “West Inc” med tomatsås, mozzarella och burrata, som toppades med friterad lök, honung, parmesan och säsongens gröna blad. 

Signal by Golfbaren meny

Se video från vår matupplevelse på Instagram.

Vem vann minigolfen?

Efter Agnes presentation om banorna och hur den gamla Signalfabriken satt sin prägel på hålen. Fick vi även lära oss att så länge det är grönt under bollen är den spelbar. Vilket i teorin betyder att du kan slå ett sneslag till baren, beställa en öl och sedan fortsätta spela till hålet från baren. Om du har ambitioner att vinna, så är detta sannolikt inte en bra strategi dock.

Banan består av 12 hål, där sista hålet har en twist som vi inte sett på några andra minigolfbanor. Du får besöka Signal by Golfbaren för att få reda på vad twisten är helt enkelt. Vid sista hålet fanns även en scoreboard med löpande uppdatering om vem som har dagens, veckans och det bästa resultatet någonsin. Vilket skapade mer tävlingsinstinkt och prestige i att få upp sitt namn på tavlan.

Hela gänget varvade pinsamma missar med katastrofala slag och några hole in ones (spik heter det nog på minigolf-språk). I slutändan var vi inte ens i närheten av att komma med på scoreboarden även om rundan bjöd på mycket spänning. Vi valde att inte kora någon vinnare utan alla var likvärdigt dåliga.

Trots missen på scoreboarden hade vi en riktigt trevlig kväll på Signal by Golfbaren. Där vi fick testa nya drinkar, ölsorter och maträtter, samtidigt som det blev många skratt på minigolfbanan.

Vi tycker stället passar perfekt för att fira en födelsedag, gå på dejt eller ha en trevlig AW med kollegorna. Här kan du läsa mer om gruppbokning.

Se hur minigolfen såg ut på Instagram.


Praktiskt info om Signal by Golfbaren


Öppettider

Tisdag-torsdag: 17.00-23.00

Fredag: 16.00-24.00

Lördag: 12.00-24.00

*sista insläpp en timme innan stängning.

Adress

Signalfabriken (gå in genom valvet)

Sundbybergs torg 1

Hemsida

Hitta snabbaste vägen för dig på SL:s hemsida

Signal by Golfbaren minigolf (1)