Vinprovning i Gamla Stan

Upplev en trevlig vinprovning i Gamla stan i Stockholm. Alla kan njuta av ett gott vin och alla kan lära sig uppskatta nya vinsorter. Du kommer under denna spännande vinprovning att få kunskap som hjälper dig att välja rätt vin till middagen!

Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker med en historia som sträcker sig över tusentals år och är tätt sammanflätad med jordbrukets historia, mat, civilisationen och mänskligheten själv. Det har druckits i tusentals år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen. Faktum är att arkeologiska bevis tyder på att de tidigast kända vinproduktion inträffade i Georgien omkring 8000 f.Kr.

Med en lättsam och avslappnad stämning i kombination med en härlig atmosfär erbjuds en upplevelse fylld av doft, smak och känsel. Med hjälp av människans fem sinnen strävar vi alltid efter att skapa en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet. Varmt välkommen till en unik upplevelse och en minnesvärd erfarenhet!

Pris: 449kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Plats: Gamla stan

Se datum

Vinprovning Gamla stan

Mer om vinprovning i Gamla stan

Under den här vinprovningen kommer du garanterat att få uppleva en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och dessutom en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till kanske nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll. 

Du får lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vilka maträtter. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i ett mysigt källarvalv i Stockholm. Du blir guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Under vinprovningen får du också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du dessutom lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat. 

Vad du kan förvänta dig

Roliga vinprovningar!

En professionell och personlig sommelier

Utvalda kvalitetsviner med passande smakbitar

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan

Pris: 449 kr

Vad vill du göra?

Datum