Vinprovning med mat

Upplev en trevlig vinprovning med mat i Stockholm. Kom med din partner eller vän och fira ett speciellt tillfälle med en spännande vinprovning!

Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker. Det har druckits i tusentals år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen. Vin kan spåras tillbaka så tidigt som till antikens Grekland då Thukydides skrev ”Folket runt Medelhavet lämnade barbariet när de lärde sig framställa olivolja och vin”.

Du kommer garanterat att få uppleva en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och dessutom en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till kanske nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll. 

Pris: Pris: 1550 kr/person

Tid: Cirka 2 timmar

Platser: Vasastan, Gamla Stan eller Hotel Diplomat

Mer om vinprovning med mat

Tema: Barolo – Cappellano Piè Ruperstris. Följ med på en spännande mat och vinprovning där du får prova 5 högkvalitativa årgångar från vinproducenten Cappellano tillsammans med en “familystyle” middag och såklart ost! Eventet börjar med ett välkomstglas med tillhörande snacks. Vi djupdyker och lär oss mer om denna världskända vinregion Barolo och den erkända vinproducenten Cappellano samtidigt som vi provar unika smakkombinationer från området. Välkommen!

Under en kväll med oss får du lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vilka maträtter. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i ett mysigt källarvalv i Stockholm. 

Du blir guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 

Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som man använder, hur man odlar vindruvor och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat. 

Missa inte vinprovning med mat!

Vad du kan förvänta dig

Roliga vinprovningar!

En professionell och personlig sommelier

Utvalda kvalitetsviner med passande mat

Boka här

Information

Adress: Matstudion

Pris: 1550 kr

Vad vill du göra?

Datum