Whiskyprovning i Stockholm

Kom och upplev whisky i en trevlig whiskykällare mitt i hjärtat av Gamla stan i Stockholm och lär dig mer om denna spännande dryck! Provningen sker med guidning av en duktig whiskyexpert som ger dig alla verktyg för att lyckas med att upptäcka och utforska nya smakkombinationer på egen hand.

Historien kring whiskyn är oerhört spännande och dramatisk. Drycken har periodvis varit förbjuden att tillverka, medan den under andra perioder varit högt taxerad. Skatten var så pass hög att en stor del av whiskyproduktionen stängdes eller flyttades under jord för att undkomma den höga skatten. Under en period tros över hälften av Skottlands whiskyproduktion ha varit illegal! Det dröjde fram till 1824 innan den första licensen för att lagligt producera whisky i Skottland. Något som lett till att landet då blev och än idag är en av världens ledande producenter av högkvalitativ whisky. Man räknar på att det idag världen över, säljs ca 34 flaskor whisky i sekunden som exporterats från Skottland.

Under whiskyprovningen får du veta mer om whiskyns historia. Dessutom får du lära dig skillnader på whisky som tillverkats av olika spannmål och med olika ursprung. Provningen sker i gott sällskap i ett av Gamla stans mysiga källarvalv.

Missa inte att gå på whiskyprovning i Stockholm och lär dig mer om denna mångsidiga dryck!
Pris: ca 500 kr / person
Whiskyprovning (1)
Boka här

Information

Pris: 529 kr

Vad vill du göra?

Datum