Yemisi Wilson, Skulptör.

Galleri Artsight

Galleri Artsight

Konstutställning : Skulptören och konstnären Yemisi Wilson föddes 1968 i London men är uppväxt i Stockholm. Hon har studerade på Accademia di Belle Arti i Florens, Italien. Efter studierna flyttade hon till  Pietrasanta i Toscana – ett mecka för skulptörer. Sedan ungefär tio år tillbaka bor hon i Sverige och är aktiv i sin ateljé vid Vinterviken i Stockholm.

Yemisi är medlem i Skulptörförbundet, SKF-Svenska konstnärers förbund och KC-Syd. Hon har ställt ut i Sverige, Italien, Schweiz, Danmark, Norge och USA.

Yemisi Wilson har stor kunskap om stenar och respekt för de material hon arbetar i. Stenen har en lång historia, den bär på ett arv. ”Genom stenen kommer man i kontakt med något sorts ursprung och jag kallar ofta mina verk för ancestors eftersom det finns en koppling mellan mig och dem, nutid och dåtid. ”Att arbeta i hård porfyr, mjuk alabaster och urålderlig marmor kommer med olika förutsättningar och begränsningar. Materialen bestämmer vad som är möjligt att göra och tvingar en att vara kreativ, nyfiken och orädd. När Yemisi jobbar i sten gör hon ingen förlaga utan arbetar direkt i materialet.

Stenens ursprungliga form inspirerar henne och delar av den råa ytan får ofta vara kvar i hennes skulpturer. I verken möts Yemisis traditionella skolning och kunskap med ett intuitivt och modernt arbetssätt.

Varmt välkommna till Vernissage den 6 augusti 12:00 till 18:00.

Utställningen pågar 6 augusti till 28 augusti.

Taggar:AugustiHornsgatanKonstSödermalmStockholmUtställningVernissage

Information

Adress: Hornsgatan 36a / Mariatorget

Datum:
6 augusti 2022 - 12:0028 augusti 2022 - 17:00

Vad vill du göra?

Datum