Baka egna polkagrisar

Ta med dig hela din familj och åk till Gränna eller Stockholm, för att baka polkagrisar tillsammans. Här förflyttas du tillbaka till 1800-talet av polkadoften i kokeriet och ute i butiken. Att baka egna polkagrisar är en rolig upplevelse som lockar fram skratt i alla åldrar och tider. Och gott blir det! Glöm nymodigheterna på godismarknaden, ränderna går aldrig ur denna klassiker.

Pris: 565 kr/person

Eventet håller på i upp till 2 timmar och det går att boka året runt.

Orter: Stockholm och Gränna.

Baka polkagrisar

Upplev äkta polkagrisbakning

Den svenska polkagrisen är fortfarande en favorit för många. Under denna upplevelse får du både en genomgång om polkagrisens historia, samt introduktion till hemligheterna och hantverket bakom tillverkningen. Därefter är det dags för dig att välja smak och färg och börja göra din egen deg. Under bakningen får du tips och råd av ett riktigt proffs på polkagrisbakning och efter bakningen får du så klart ta hem och njuta av alla godsaker du gjort under dagen.

Historian bakom polkagrisen

Namnet kommer från dansen polka som var populär under 1800-talet och ordet gris användes även som allmänt begrepp för sötsak. Det var Amalia Eriksson från Gränna som började tillverka polkagrisar på 1800-talet och tros vara den första svenska tillverkaren av godiset. Polkagrisbakningen gick bra för Amelia och snart fanns det fler bagerier i Gränna och därefter spreds det till andra delar av Sverige. Gränna var även platsen där världens största polkagris bakades 2003. Polkagrisen vägde 2,3 ton och var 224 centimeter lång. Nu finns polkagrisar i fler delar av världen och på engelska används namnet candy cane eller peppermint stick.

Bjud med någon som du vet tycker om sötsaker eller ta med dig hela familjen. Det här är en upplevelse som både kommer ge nya roliga kunskaper och goda polkagrisar som du själv har bakat, att njuta av efteråt!

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 565 kr

Relaterade event

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Baka egna polkagrisar

Ta med dig hela din familj och åk till Gränna eller Stockholm, för att baka polkagrisar tillsammans. Här förflyttas du tillbaka till 1800-talet av polkadoften i kokeriet och ute i butiken. Att baka egna polkagrisar är en rolig upplevelse som lockar fram skratt i alla åldrar och tider. Och gott blir det! Glöm nymodigheterna på godismarknaden, ränderna går aldrig ur denna klassiker.

Pris: 565 kr/person

Eventet håller på i upp till 2 timmar och det går att boka året runt.

Orter: Stockholm och Gränna.

Baka polkagrisar

Upplev äkta polkagrisbakning

Den svenska polkagrisen är fortfarande en favorit för många. Under denna upplevelse får du både en genomgång om polkagrisens historia, samt introduktion till hemligheterna och hantverket bakom tillverkningen. Därefter är det dags för dig att välja smak och färg och börja göra din egen deg. Under bakningen får du tips och råd av ett riktigt proffs på polkagrisbakning och efter bakningen får du så klart ta hem och njuta av alla godsaker du gjort under dagen.

Historian bakom polkagrisen

Namnet kommer från dansen polka som var populär under 1800-talet och ordet gris användes även som allmänt begrepp för sötsak. Det var Amalia Eriksson från Gränna som började tillverka polkagrisar på 1800-talet och tros vara den första svenska tillverkaren av godiset. Polkagrisbakningen gick bra för Amelia och snart fanns det fler bagerier i Gränna och därefter spreds det till andra delar av Sverige. Gränna var även platsen där världens största polkagris bakades 2003. Polkagrisen vägde 2,3 ton och var 224 centimeter lång. Nu finns polkagrisar i fler delar av världen och på engelska används namnet candy cane eller peppermint stick.

Bjud med någon som du vet tycker om sötsaker eller ta med dig hela familjen. Det här är en upplevelse som både kommer ge nya roliga kunskaper och goda polkagrisar som du själv har bakat, att njuta av efteråt!

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 565 kr

Vad vill du göra?

Datum