Mat & dryck i Stockholm

Tips på bra matställen och spännande event inom mat och dryck.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om mat & dryck i Stockholm

Stockholm har ett enormt stort utbud av matställen med smaker från bokstavligen hela världen. Många av restaurangkoncepten är även väldigt nytänkande där du inte bara får en fantastisk måltid utan  du bjuds även på upplevelse du sent kommer glömma. I Stockholm hittar du allt från det storslagna och lyxiga till det lilla intima.

Du hittar restauranger som passar familjen, den romantiska helgen eller bara för att gå ut med kollegorna på en afterwork och diskutera världspolitiken. Observera att på helgdagar så kan det vara väldigt välbesökt på populära ställen så se till att boka bord innan för att vara säker på din plats.

Sport & mat

Många stockholmare kombinerar även diverse sportevenemang med att gå ut och äta på en skön sportbar som det även finnas många av i Stockholm.

Restauranger runt om i Stockholm

Samtliga stadsdelar har ett gediget utbud av matställen men om du vill hålla dig till områden med mycket liv så är Östermalm, Stockholm City, Gamla Stan och Södermalm att föredra. Men i regel hittar du lätt till olika matställen med olika inriktningar oavsett vart i Stockholm du än befinner dig.

Brunch

Konceptet brunch har också utvecklats stark i Stockholm och idag är det relativt många matställen som håller öppet på lördagar och söndagar för brunchgäster.

Matkryssningar

En favorit för många är att ta någon av skärgårdsbåtarna från centrala Stockholm och njuta av en härlig kryssning eller båttur där det serveras svenska läckerheter och ofta med smaker från det närliggande havet. Under turen får du inte bara äta god mat, du får även se den fantastiska natur som Stockholm skärgård har att erbjuda. Många tar även en båttur till någon av skärgårdskrogarna där man njuter av en härlig måltid för att sedan åka hem igen på kvällen.

Populära kök / restauranger

Stockholm är som tidigare nämnt en plats för världens alla matlagningskonster. Här hittar du mat från hela världen och varje gång ett nytt koncept öppnar tycker stockholmare att det är spännande att testa på. Den svenska husmanskosten är såklart populär men annars har den amerikanska matkulturen fått en plats i Stockholm med många hamburgerställen, men även sydamerikanska influenser letar sig in i Stockholm.

Tapaskonceptet har även den en viktig plats i Stockholm där både libanesisk matlagning och spanska tapas är populärt. Många uppskattar det sociala när man äter smårätter.

Med sin närhet till både hav och sjö så finns det såklart även gått om fisk- och skaldjur i staden. Räkor, lax, strömming, sill med mera är det i regel i konstigheter att hitta. Många fisk- och skaldjursrestauranger erbjuder även härliga vyer över vatten för att krydda till stämningen.

Om du är ute är efter thailändsk mat behöver du inte vara orolig. Det hittar du lite överdrivet i nästan varje kvarter i staden.

Arrangerar du event på restauranger?

Du ska du vara med och dela allt spännande som händer hos er via Vad händer i Sveriges företagskonto. Via företagskontot kan du publicera allt ni anordnar utan kostnad och har möjlighet att komma med i massor av guider som exempelvis denna. Skapa konto HÄR