Polkagrisbakning hos Gamla Stans Polkagriskokeri

Har du lust att lära dig ett nytt hantverk? Eller känner du kanske någon med en förkärlek till det söta livet? Oavsett vilket, så är polkagrisbakning hos Gamla Stans polkagriskokeri i Stockholm en spännande upplevelse – både för att sätta guldkant på sin egen tillvaro, eller för att unna en vän det där lilla extra i vardagen. Under upplevelsen får man lära sig mer om polkagrisens historia, kika på när professionella sockerbagare kokar upp smeten, för att sedan själv få rulla, dra, klippa och forma mellan 6-8 egna polkagrisar. Godbitar som sedan, efter inslagning, även får tas med hem!

Vi har hittat följande rabatter på denna upplevelse:

Rabattkod: gugo
– Ger 10% rabatt hos Truestory

Baka polkagris

TIPS! Passar perfekt att ge som present i julklapp eller födelsedagspresent.

Pris: fr 350kr

Tid: 1 timme

Ingår: Genomgång om polkagrisens historia, baka egna polkagrisar tillsammans med professionell sockerbagare, ta hem alt du bakar samt 20% rabatt på alla produkter i butiken.

Händer under polkagrisbakningen

Du anländer till den polkagrisinspirerade butiken i historiska Gamla Stan. Du börjar med att bekanta dig med sockerbagaren som kommer hålla i upplevelsen och samtidigt får du en snabb genomgång om polkagrisen spännande historia. Under tiden kokar sockerbagaren upp smeten och sen är det upp till dig att rulla ut, dra, klippa och forma dina egna polkagrisar. Du kommer göra ca 6-8 stycken. Därefter slås polkagrisarna in och du får ta med dig godsakerna hem och bjuda familj samt vänner.

Mer om Gamla Stans polkagriskokeri

Det var på 1800-talet som Amalia Eriksson började göra den rödvitrandiga godissorten i den småländska orten Gränna. När du tillagar egna polkagrisar hos Gamla Stans polkagriskokeri är det i lokaler som är lika gamla som polkagrisen själv. Det är en färggrann lokal du kommer till, det går inte att missa att här tillverkas och säljs polkagrisar. Här får du se med egna ögon hur hantverket från Gränna lever kvar.

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan

Pris: fr 350 kr

Vad vill du göra?

Datum