Vad händer i Gamla Stan

Fler tips

Restauranger

Barer & pubar

Hotell och vandrarhem

Mer om Gamla Stan

Gamla stan, till 1980 officiellt Staden mellan broarna, är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Med sin fantastiska historia med anor från medeltiden är det många stockholmare och turister som söker sig till Gamla Stan dagligen.

Restauranger
Med alla turister som rör sig området har det naturligtvis blivit ett bra ställe för restauranger att öppna upp och du behöver inte gå många meter för att ta dig mellan Gamla Stans restauranger. Du kommer hitta många restauranger som serverar italiensk mat, men även husmanskost och asiatisk mat är gångbart i de små gränderna. Under sommaren känner du även lukten av våfflor vandra mellan husen då våffelstånden har dörrar och fönster öppna.

Barer och pubar
Stadsdelen har ett stort utbud av barer och pubar där det varje dag anordnas konserter, pubquiz eller annat spännande som lockar både stockholmare och turister. Flera barer har även anammat det historiska temat och ger besökarna en resa i tiden även från ett mat- och dryckperspektiv.

Historia
Det finns mycket att säga om Gamla Stans historia men historiken är sannolikt den vanligaste orsaken till att man besöker stadsdelen. Här hittar du kungliga slottet, museum, trånga gränder från 1700-talet och om du använder sinnena så kan du nästan höra historiens vingslag eka mellan husen. Förslagsvis tar du en guidad promenad där du får höra alla spännande historier och intressanta människor som levt i området. Det finns massor av olika turer som spökvandring, ölvandring med mera.

Kommunikation

Gamla Stan ligger mitt i centrala Stockholm med bekvämt gångavstånd både från Södermalm såväl som Stockholm City. Med stadens färdmedel tar du dig enklast dit med röda eller gröna tunnelbanelinjen som stannar mitt i stadsdelen.

Hitta hit
Gamla Stan ligger mitt i centrala Stockholm med kort gångavstånd till det mesta. Både gröna och gröna linjen trafikerar Gamla Stan men det går även bra att promenera från Stockholm City, Slussen eller Kungsträdgården.