Vad händer i Gamla stan

Hitta roliga saker att göra i Stockholms historiska centrum.Vad vill du göra?

Datum

Mer om Gamla Stan

Gamla stan, till 1980 officiellt Staden mellan broarna, är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Med sin fantastiska historia med anor från medeltiden är det många stockholmare och turister som söker sig till Gamla Stan dagligen

Stadsdelens historia

Det finns mycket att säga om Gamla Stans historia men historiken är sannolikt den vanligaste orsaken till att man besöker stadsdelen. Här hittar du kungliga slottet, museum, trånga gränder från 1700-talet och om du använder sinnena så kan du nästan höra historiens vingslag eka mellan husen. Förslagsvis tar du en guidad promenad där du får höra alla spännande historier och intressanta människor som levt i området. Det finns massor av olika turer som spökvandring, ölvandring med mera.

Så här tar du dig dit

Gamla Stan ligger mitt i centrala Stockholm med bekvämt gångavstånd både från Södermalm såväl som Stockholm City. Med stadens färdmedel tar du dig enklast dit med röda eller gröna tunnelbanelinjen som stannar mitt i stadsdelen.

Mer om restauranger i Gamla Stan

Med alla turister som rör sig området har det naturligtvis blivit ett bra ställe för restauranger att öppna upp och du behöver inte gå många meter för att ta dig mellan Gamla Stans restauranger. Du kommer hitta många restauranger som serverar italiensk mat, men även husmanskost och asiatisk mat är gångbart i de små gränderna. Under sommaren känner du även lukten av våfflor vandra mellan husen då våffelstånden har dörrar och fönster öppna.

Gamla Stan är ett av de mest populära områdena i Stockholm med miljontals människor på besök varje år. Med alla historiska sevärdheter så har restaurangutbudet låtit sig präglas av omgivningen. Många av restaurangerna i Gamla Stan är belägna i lokaler med flera hundra års historia vilket skapar ytterligare en orsak att besöka dessa matställen. Utbudet har influenser från kök över hela världen men det vanligaste är att hitta den traditionella svenska husmanskosten. Men utbudet av brittiska, asiatiska och italienska restauranger är också betydande.

För dig som vill fortsätta kvällen någon annanstans efter restaurangbesöket så hittar du flertalet barer och pubar i området samt att du har kort gångavstånd till Södermalm, Stockholm City och Kungsträdgården där du hittar massor av aktiviteter att hitta på.

Mer om barer & pubar i Gamla Stan

Varje år besöker miljontals människor Gamla Stan för att äta, dricka och upptäcka den fantastiska historiken som området erbjuder. Med sin centrala position mitt i Stockholm så är det nära till det mesta och från Gamla Stan har du även fantastisk utsikt över Östersjön och Mälaren.

Bar och publivet i området är också väldigt populärt både bland stockholmare och turister. Här hittar du barer med medeltidsatmosfär, spelningar, pubquiz, sportbarer och egentligen det mesta du kan tänka dig inom publiv. Missa inte heller uteserveringarna längs Skeppsbron som bjuder på härliga vyer mot Djurgården, Gröna Lund och Stockholms inlopp från Östersjön.

Arrangerar du event i Gamla Stan?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR