Spökvandring och historisk rundtur i Gamla Stan

Börja 1,5-timmes guidade spökvandring i Gamla Stan och sluta i hjärtat av Gamla Stan. Hör berättelser om mord, myter, mysterier, avrättningar, död, sjukdomar och spöken. Se, känn, lukta och smaka på stadens historia. Utforska de mörka gator och gränder som utgör Stockholms äldsta delar. Längs vägen hör du om Stockholms början och lär dig om hur staden utvecklades. Upptäck de viktigaste händelserna i stadens historia genom att besöka de platser där de ägde rum.

Spökvandring i Gamla Stan (2)

Höjdpunkter

1. Spännande berättelser om händelser, platser och personer från Stockholms förflutna.

2. Engagerad och utklädd guide som visar dig runt i gränderna.

3. Se hus, gränder och torg där groteska händelser inträffat.

Här köper du biljetter

Bilder från spökvandringen

Händer under spökvandringen

Lämna huvudgatorna och utforska bortglömda gårdar, vidrör gamla murarna, och låt stadens historia komma till liv. I lyktans ljus blir du underhållen och förfärad av berättelser om knack-andar, hemsökelser, offentliga avrättningar och mord. Upplev hur det förflutna kommer till liv när du luktar, smakar och ser hur det medeltida Stockholm kan ha varit.

Stockholms historia går tillbaka till 1200-talet och under historien har massor hemskheter och illdåd begåtts. De flesta känner säkert igen Stockholms blodbad men under denna vandring får höra de okända historierna.

Bra att veta
Kunder måste kunna gå i trappor och promenera längs kullerstensgator

Bär fasta skor och klä dig enligt väder

Rundturens varaktighet är ca 1,5 timmar

Vanliga frågor om spökvandringen

Vad händer om det snöar eller regnar?

Vandringen genomförs i alla väder. Om du känner dig osäker är ett tips att ta med regntåliga kläder eller paraply. Hela vandringen är utomhus.

Kan man ta med barnvagn, rullstol eller kryckor?

Det är inte att rekommendera då en stor del av vandringen går på kullersten samt att det kommer vara backar samt trappor.

Hur stor är gruppen man går med?

Upp till 40 personer per guide kan följa med på vandringen.

Var kan jag parkera medan jag går turen?

Det kan vara svårt att hitta parkeringsplats i Gamla Stan. Vi rekommenderar att du åker kommunalt med tunnelbana eller buss, alternativt att du hittar parkering på Södermalm eller i Stockholm City.

Finns det möjlighet att besöka toalett under vandringen?

Nej, räkna med att det kommer vara svårt att göra stopp för toalettbesök.

Fakta om Gamla Stan

Stockholms historiska centrum. Här vandrar du genom en medeltida stad som ser i princip likadan ut som under 1700-talet. Gränderna är trånga och torgen har massor av berättelser att berätta. De äldsta gatorna är från 1300-talet och de mest kända torget etablerades på 1400-talet. Kvarteren har fått sina namn från den grekisk- romerska mytologin och om du tittar på dekorationerna på husen så kommer du uppmärksamma detta.

Längs Gamla Stans gator har kungamördare vandrat, huvuden rullat och maktgalna personer försökt vinna inflytande. Under spökvandringen får du en inblick i alla de hemskheter som begåtts.

Kombinera eventet med en magisk övernattning

Grand Hotel Saltsjöbaden boende

Njut av ett trevligt event men sätt pricken över i:et med en minnesvärd övernattning hos ett av Stockholm mest klassiska hotell.

Sök hotellrum, hitta aktuella kampanjer och upptäck weekendpaket för alla tillfällen

Boka här

Information

Adress: Gamla Stan

Pris: fr 220 kr

Vad vill du göra?

Datum