Vad händer i Stockholm City

Hitta tips på evenemang, aktiviteter och annat spännande att upptäcka i City.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Stockholm City

Stockholms City är de mest centrala delarna av Stockholms innerstad inom stadsdelen Norrmalm. Området är inte formellt fastställt, men en ungefärlig avgränsning är Norrmalm söder om Olof Palmes gata, Brunkebergstunneln och David Bagares gata. Från City har du gångavstånd till mer eller mindre hela Stockholm och dess stadsdelar. Du tar dig även lätt runt via tunnelbanan då samtliga tunnelbanelinjer trafikerar dessa delar av Stockholm.

Restauranger

I dessa områden av Stockholm hittar du många turister och stockholmare som rör sig i och därav har det naturligt vuxit fram många restauranger. Här hittar du alla inriktningar du kan tänka dig från italiensk mat, thailändsk mat, japansk mat, spansk mat med mera till den traditionella husmanskosten. Ett tips är att röra dig bort från de allra populäraste turiststråken, det är oftast på sidgatorna du hittar den bästa upplevelsen.

Barer och pubar

Med alla arbetsplatser som ligger centralt i Stockholm så finns det även ett stort utbud av barer och pubar där man kan njuta av en afterwork eller även gå ut och festa till helgen.

Shopping

Stockholm City erbjuder ett stort urval av shopping. Dels hittar du välkända Drottninggatan som löper genom stora delar av City, men även Gallerian vid Sergels Torg. Dessutom ligger Mood Gallerian i närheten och därifrån har du bara en kort promenad till Stureplan som även erbjuder massor av shoppingmöjligheter.

Ta dig runt och kommunikation

Stockholm City är väldigt enkelt att ta sig runt i. Samtliga pendeltåg- och tunnelbanelinjer stannar i anslutning till området och du tar dig smidigt runt till fots. I Stockholm City hittar du alltifrån shopping, trevliga restauranger och barer till spännande evenemang.

Arrangerar du event i Stockholm City?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR