Vad händer i Kungsträdgården

Se vad som händer i denna populära stadspark.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Kungsträdgården

Mitt i centrala Stockholm hittar du stadsparken Kungsträdgården (kallas även Kungsan) som är en av Stockholms populäraste platser att umgås och mötas. Området är bland annat känt för sina blomstrande körsbärsträd på våren, sin stora scen där det varje år arrangeras konserter och evenemang med flera av Sveriges bästa artister, samt givetvis alla restauranger och uteserveringar som finns i och kring parken. Kungsträdgården hittar du som sagt mitt i centrala Stockholm i närheten av T-Centralen, Kungliga Slottet och Norrmalmstorg. Du tar dig enklast till Kungsträdgården via tunnelbanan där finns en station som heter just Kungsträdgården på blåa linjen. Det går även bra att gå från T-Centralen, det tar ca 5-10 minuter.

Kungsträdgårdens historia

Kungsträdgården var från början en kunglig trädgård där allmänheten inte fick vistas och det sägs att tidigare kungar har bett utländska trädgårdsmästare plantera träd och örter för att få en annan prägel på parken. På 1700-talet öppnades parken upp så även allmänheten fick beskåda de vackra träd och buskar som växte i parken. Sedan 1700-talet har parken gjorts om en hel del, bland annat har massor av träd tagits bort för att göra parken mer öppen. Så nästa gång du besöker Kungsträdgården kan du försöka föreställa dig parken med massor av fler träd och hur gamla kungar har promenerat runt i parken.

Restauranger i Kungsträdgården

I och runt området finns det gott om möjligheter att äta och dricka, dessutom erbjuder de flesta restauranger uteserveringar vilket passar perfekt en solig sommardag. Bland matmöjligheterna finns bland annat italienskt, wok, hamburgare och diverse olika caféer som serverar smörgåsar, kaffe och annat gott.

Stora scenen

Kungsträdgårdens kanske mest kända landmärke är den stora scenen som ligger mitt i parken. Varje år anordnas flera av Stockholms största festivaler och konserter på scenen där du kan se flera av Sveriges största artister. Scenen används även för att hylla svenska idrottsprestationer. Scenen uppfördes år 1953 i samband med Stockholms 700 års jubileum.

Skridskobanan

Varje vinter öppnar den populära skridskobanan där tusentals stockholmare och turister passar på att öva sina skridskotalanger tillsammans med nära och kära. Skridskobanan är en mindre isyta där då åker runt Karl XIII:s staty och passar perfekt för en dejt eller en mysig stund med nära och kära. Även perfekt för familjen.

Så här tar du dig till Kungsträdgården

Området ligger mitt i centrala Stockholm med gångavstånd från Stureplan, Sergels Torg och Gamla Stan. Du kan även ta tunnelbanans blå linje till stationen med samma namn som området.

Arrangerar du event i Kungsträdgården?

Då ska du skapa ett företagskonto och börja publicera allt spännande ditt företag arrangerar. Du skapar enkelt och gratis ett konto HÄR