Kör Gokart med vänner och familj

Kom och kör Gokart med vänner och familj! Vad har Mark Webber och Michael Schumacher gemensamt? Båda är stjärnor inom Formula One men de delar också kärleken till Gokart där det hela började. Det är lätt att känna dig som en F1-stjärna när du susar fram nära marken och känner g-krafterna suga tag i dig när du bemästrar kurvorna.

 

Pris: Från 250 kr

Varaktighet: Cirka 20 minuter

Plats: Stockholm, Malmö, Uppsala, Gävle och Emmaboda

 

Om upplevelsen Kör Gokart med vänner och familj

Välkommen att sätta dig bakom ratten och känn dig som en riktig racingstjärna för en stund där allt handlar om ha roligt och att ha det med fart. Tekniken kommer du att känna snabbt in under första varvet och om fartlekarna får dig att känna dig tävlingssugen kan du passa på att utmana kompisarna för att se vem som får bäst resultat. Gruppen går tillsammans igenom säkerheten och körtekniken på racerbanan. Sedan byter ni om till era hjälmar och overaller. Det finns även tre typer av kartar med whiplashskydd för ett extra säkert nöje.

 

Stockholm: 3 x 7 min körning.
Emmaboda: 2 x 8 min körning.
Malmö: 2 x 10 min körning.
Uppsala: 2 x 16 varv.

 

Mer om upplevelsen

  • Känn dig som en riktig F1-stjärna
  • Ha en fartfylld och rolig tävling med dina vänner eller familj
  • En upplevelse som är kul för alla åldrar

 

Bra att veta

Vänner är varmt välkomna att följa upplevelsen från de läktarplatser som finns. Minimilängd för att kunna köra GoKart är 135 cm (Malmö: 140 cm). Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. Upplevelsen är tillgänglig för alla åldrar. Tillgänglighet: Stockholm, Malmö, Uppsala och Gävle: Året Om.

 

Köra Gokart & historien bakom Gokart

Endast en pedal får användas åtgången när man kör gokart, det innebär att det är väldigt viktigt efter att man bromsat släpper man upp foten helt från pedalen och sedan börjar man gasa igen. Om man bromsar och gasar samtidigt överhettas växellådan och den kan gå sönder. 

Det är inte ofta att man kan säga att en sportgren kan tacka en viss person för att den kommit till. Men, när det gäller go-kart, då vet man vem det var som första gången svetsade ihop en enkel rörram, satte dit fyra skottkärrehjul och drev hela ekipaget med en Clinton gräsklipparmotor. Som så ofta när det gäller någonting roligt så var det i soliga Kalifornien det började.

Art Ingels heter uppfinnaren som i mitten på femtiotalet byggde den första karten. Ja, vi har honom att tacka inte bara för själva konceptet, utan också för namnet. Cart säger man på engelska om en enklare kärra, men Art valde stavningen go-kart, en benämning som fortfarande idag är den allra vanligaste överallt där man kör go-kart. Art blev själv väldigt förvånad över hur roligt det var att köra go-kart och vilken väldig känsla av fart han upplevde när han körde runt på parkeringsplatsen till den lokala stormarknaden.

Snart stod vänner och bekanta i kö för att få prova, och så rullade det igång. Någon började bygga en liten serie av chassin, någon ordnade den första tävlingen, någon fann att motorsågsmotorer var ännu vassare än gräsklipparmotorer, och så var hela cirkusen igång. I Sverige kunde vi läsa om vad man hade för sig på Crescent Raceway i Los Angeles och på andra ställen genom att det snart kom speciella go-kart-tidningar, exempelvis Karting World.

Boka här
Taggar:FamiljeaktiviteterGävleGävleborgGokartGöteborgMalmöMotorsportSkåneSportaktiviteterStockholmUpplevelse.comUpplevelsepresenterUpplevelserUppsala

Information

Adress: Flera adresser

Pris: 250 kr

Vad vill du göra?

Datum