Historiska Vingslag – en stadsvandring

Häng med på en underhållande historisk vandring med den välkände Stockholmsguiden Peter Frisk. Turen ”Historiska Vingslag” tar er runt på Riddarholmen.

Vad händer under vandringen?

Häng med på en underhållande historisk vandring med den välkände Stockholmsguiden Peter Frisk. Turen ”Historiska Vingslag” tar er runt på Riddarholmen som är en mycket intressant holme fylld av historia och turen är en resa genom Stockholms mer än 750-åriga historia.

Peter berättar bl.a om alla 1600-palats på Riddarholmen, Riddarholmskyrkan, Riddarhuset, Gamla stans utveckling, Oxenstiernas palats, Rynningska palatset, Fersenska mordet och mycket mer Stockholms mer.

Priser
Vuxen: 200 kr
Barn & ungdom: 100 kr

Mer om guiden

Peter Frisk har arbetat som egen gatuguide och föreläst i över 20 år och är en välbekant karaktär på framförallt Södermalms gator. Hans stora intressen är Stockholm, dryck, konst, historia, litteratur, ekonomisk historia och samtiden. Peter delar med sig av sina kunskaper i underhållande och informativa möten och vandringar längs stadens gator. Peter har även en Fil. kand. i historia från Stockholms universitet.

Mer om Riddarholmen

Riddarholmen är en stadsdel i hjärtat av Stockholm, tillhörande Södermalm och är dessutom till ytan den minsta stadsdelen i Stockholms kommun. Tillsammans med Gamla stan utgör Riddarholmen stadens historiska kärna. Det äldsta namnet för stadsdelen är Kidskär, vilket det förmodligen fick från att getter och deras kid betade här på den tiden. I kärnan av ön ligger Birger Jarls torg tillsammans med  Stockholms äldsta byggnad, Riddarholmskyrkan.

Riddarholmen blir grundad så tidigt som på 1200-talet och syns endast som en kal klippa som sticker upp ur Mälaren. Under 1600-talet börjar adelsmän bygga sina palats här. Idag består Riddarholmen till mestadels av domstolar samtidigt som det är som ett livs levande museum. I hamnen var den västra kajen en plats för Mälartrafiken. Från båtar i sundet mellan holmen och Gamla stan sålde bönderna både fisk och jordbruksprodukter till stockholmare.

Boka här

Information

Adress: Riddarholmen

Pris: 200 kr

Datum:
9 mars 2021 - 11:0020 april 2021 - 11:0030 juni 2021 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum