Kring Tanto – en Stadsvandring

Häng med på en grön Södervandring med Söderguiden Peter Frisk. ”Kring Tanto” är en underbar promenad i Tantolunden fylld av natur och kultur.

Följ med bland kolonilotter, parkmark, kullar och gröna gräsmattor och strandpromenader. En vandring i Tanto.

Tantolunden1

Priser

Vuxen: 200 kr

Barn & ungdom: 100 kr

Mer om guiden Peter Frisk

Peter Frisk har arbetat som egen gatuguide och föreläst i över 20 år och är en välbekant karaktär på framförallt Södermalms gator. Hans stora intressen är Stockholm, dryck, konst, historia, litteratur, ekonomisk historia och samtiden. Peter delar med sig av sina kunskaper i underhållande och informativa möten och vandringar längs stadens gator. Peter har även en Fil. kand. i historia från Stockholms universitet.

Mer om Tantolunden

Tantolunden är en park och en stor koloniträdgård- och grönområde vid Årstaviken på Södermalm i Stockholm. Tantolunden är ett av det största och mest välbesökta parkområdet i Stockholms innerstad. Området har fått namnet Tantolunden, efter en stor egendom Tanto, som funnits här. I parken finns det stora träd och mycket vegetation samt breda och generösa gångvägar. Parken fungerar som en viktig länk mellan Ringvägen och Årstaviken. Parken blev anlagd i slutet av 1800-talet efter Albert Lindhagens stadsregleringsplan. Då planterar man mer än 2000 träd och även gräsmattor. Vid sekelskiftet blev det beslutat att Tantolunden skulle bli en lek och idrottspark. En idrottsplan anlades mitt i parken och lekytor ordnades mot Ringvägen.

Området har kommit att bli en populär mötesplats tack vare läget nära restaurangerna och caféerna i bland annat Hornstull, Mariatorget och SoFo.  Under sommarmånaderna samlas stockholmare i alla åldrar för att både bada och duka upp picknick. På vintrarna är det ett uppskattat ställe att åka pulka på. Här finns det mycket att hitta på, du hittar bland annat lekpark, minigolf, beachvolleyplan, Disc Golf Park, friluftsteater och hundrastgård. Det finns över hundra grönskande och blommande koloniträdgårdar och odlingslotter. När du är här promenera gärna upp för berget så får du dig en vacker vy.

Boka här

Information

Adress: Mötesplats fås vid bokning

Pris: 175 kr

Datum:
8 augusti 2022 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum