Kaffeprovning i Stockholm

Vad vill du göra?

Datum

Mer om kaffeprovning i Stockholm

Är du också en av miljontals svenskar som vill börja dagen med en kopp kaffe, har du även ett intresse för drycken och skulle vilja lära dig mer om hur man gör riktigt gott kaffe samt provsmaka kaffe från hela världen? Då kanske kaffeprovning kan vara något för dig. Ta med en vän, kollega, familjemedlem eller någon annan du känner och provsmaka riktigt gott kaffe.

På kaffeprovningen får du en djupare förståelse för kaffe och kaffebönan vilket gör att kaffet kommer smaka helt annorlunda när du sitter med morgonkaffet på jobbet eller som en dryck till desserten. Nedan kan du läsa mer om olika varianter av hur du kan lära dig mer om kaffe som du både kan ha nytta för egen del men som du även kan dela med dig av med vänner. Längre ner hittar du även en prisjämförelse mellan olika företag som erbjuder kaffeprovning i Stockholm.

Mer om kaffe och kaffeprovning

Kaffe är en av världens populäraste drycker med miljontals koppar som dricks varje dag men visste du att kaffet har sitt ursprung från Etiopien för 2000 år sedan och det är först på 1900-talet som drycken på riktigt fått den starka närvaron i Sverige och andra delar av världen? Eller att de största kaffeproducenterna idag är Brasilien, Colombia, Vietnam, Indonesien och Etiopien? Det är en vetenskap i sig att framställa riktigt gott kaffe och massor av människor dedikerar sina liv för att du ska få en riktigt god kopp kaffe på morgonen. För dig som intresserar dig kring hur kaffe tillverkas så finns det en lysande möjlighet att få mer insikt i kaffets historia och skapande. Detta är några av orsakerna för att du ska gå på kaffeprovning.

Förutom att provsmaka massa gott kaffe från hela världen kommer du även få lära dig mer om själva kaffebönan och varför den har så olika smaker samt hur den framställs till riktigt gott kaffe. Perfekta kunskaper du kan använda för att imponera på dina vänner sen. På kaffeprovningen får du inte bara smaka olika kaffesorter utan även fördjupa dina kunskaper kring historia och tillverkningsprocessen som kommer ge dig en intressant och inspirerande resa genom kaffets värld.

Brygg kaffe som en barista

Om du ine nöjer dig med att bara lära dig mer om kaffe och provsmaka kaffe från hela världen kan du ta steget längre och satsa på imponera på dina vänner och kollegor genom att brygga riktigt bra eget kaffe. Då kanske en baristakurs är något för dig? Kaffe är en som sagt en av världens mest populära drycker, ändå är det förvånansvärt få som verkligen behärskar konsten av att brygga riktigt gott kaffe. Nu har du möjligheten att själv lära dig hemligheterna till riktigt bra kaffe och du utbildas av några av Sveriges bästa baristor. Du lär dig alltifrån grunderna i manuell kaffebryggning till att rosta och mala dina egna bönor. På kaffeprovning lär du dig om kaffets smaker och på baristakursen får du en djupare förståelse hur smakerna skapas.

Med dina nya baristakunskaper kommer du kunna imponera på dina vänner genom att brygga riktigt gott morgonkaffe eller bjuda på din egna kaffetolkning på er nästa middag.

Provsmaka riktigt gott kaffe

Om du enbart är ute efter att provsmaka riktigt gott kaffe så rekommenderar vi att gå på en kaffeprovning med en avsmakningsmeny. På avsmakningsmenyn hittar du kaffe från hela världen och som är tillverkade på olika sätt, ett perfekt tillfälle att bekanta dig med nya kaffesorter och vem vet du kanske hittar ditt nya favoritkaffe på menyn. Du kommer även få en förståelse för varför kaffet smakar olika beroende på böna, geografi och andra saker som spelar in. Ett riktigt bra sätt sätt att uppleva kaffe för kaffeälskaren.